Civilek evakuálását rendelték el Ukrajna határ menti területeiről

2023. július 10. 18:57

A gyötrelmes harc az infrastruktúra széles körű megsemmisítéséhez és civilek halálához vezetett.

2023. július 10. 18:57

Az ukrajnai, északi Szumi régió regionális katonai közigazgatása elrendeli a határ menti területek kiürítését a folyamatos, határon átnyúló lövések miatt – közölte a hírt a CNN.

 

 Szumi régió lakosainak evakuálása az öt kilométeres zónából már régóta esedékes szükségszerűség”

 

 – mondta Volodimir Artiukh, a szumi regionális katonai közigazgatás vezetője. Az ágyúzás az infrastruktúra széles körű megsemmisítéséhez és civilek halálához vezetett. Legalább 17 civil halt meg az elmúlt hónapban, köztük egy gyermek – közölte hétfőn a szumi regionális katonai közigazgatás.

Az evakuálást az Ukrán Fegyveres Erők segítségével fogják végrehajtani, hogy ne adjanak esélyt az oroszoknak arra, hogy veszélybe sodorják az ukrán lakosokat – közölte a közigazgatás.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. július 23. 09:12
Most már biztosan bánják, hogy eladták a lelküket a Sátánnak.
Dixtroy
2023. július 10. 20:36
A hírbe mindenképpen kellett, hogy az oroszok civileket ölnek, meg gyereket és az ukrán hadsereg védi meg őket, nehogy a polgárokra támadjanak. Látom elvtársak, az éberség nem lankad!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 20:12
Ez már az ukrán ellentámadás része?...
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 20:04
Micsoda háború! 17 civil, 1 gyermek. 500 nap alatt 9000 polgári halottat sem ismer el az ENSZ sem. Amerika, anglia Drezdában 1.5 millió embert lebombázott akiket odacsalogattak a környékről röplapokkal, hogy azt majd nem bombázzák. A két atombombát meg sem említem. A terrorista nyugat ujjal mutogat mint a lopós kisgyerek (azaz: Sorosz György 14 évesen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!