A budapesti CEU volt vendégelőadója is támogatja a Hamász terrorját

2023. október 13. 19:23

A már 2015-ben, budapesti előadásával is botrányt kavaró Joseph Massad a terroristák cselekedeteit „elképesztőnek”, „meghökkentőnek”, „fantasztikusnak” és „hihetetlennek” nevezte.

2023. október 13. 19:23
null

A szombati Hamász-támadás másnapján Joseph Massad, a New York-i Columbia Egyetem professzora az Electronic Intifada nevű Izrael-ellenes, antiszemita lapban megjelent cikkében dicsérte a szervezet izraeli civilek elleni támadását – írja az Euronews.

Massad, aki pár évvel ezelőtti cikkében már kifejtette, hogy legitimnek tekinti az Izraellel szembeni erőszakos fegyveres fellépést, a „fantasztikus”, a „hihetetlen” és az „elképesztő” jelzőkkel illette a terroristák cselekedeteit. 

Szerinte a támadással „halálos csapást mérnek az izraeli gyarmatosítók hadseregükbe vetett bizalmára és arra, hogy megvédje őket”.

Joseph Massad 2015-ben Budapesten a CEU vendégelőadójaként arról beszélt, hogy Izrael olyan „gyarmatosító, apartheid entitás”, amelynek nincs helye a Közel-Keleten, és a palesztinok nagyot hibáztak, amikor feladták a fegyveres harcot a cionistákkal szemben. A kijelentése hatalmas botrányt robbantott ki, a CEU pedig elhatárolódott Massadtól.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/AP/Madzsdi Mohamed

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 15. 10:01
"T. Pétermetálgitár 2023. október 14. 12:05 Egy cég (legyen akár egyetem) "bejelentése" nem azt jelenti, hogy hol van a kampusz, ugye? Nincs önálló, saját tulajdonú kampusza, ez köztudomású, aligha tőlem hallod most először." vs "T. PéterB_kanya 2023. október 13. 20:50 "Miért is kellene egy kb átlagos ami családi házba bejelentett "egyetem" diplomáit akkreditálni?" Ezt a hülyeséget ennyi idő után akár abban is lehetne már hagyni. " Tehát nincs saját kampusza és egy méretesebb családi házba van bejelentve, még ha az egy akármilyen egyetem kampuszában is van. Magyarán 3 titkánő.... Egyenként több ésszel, mint tépetike.
Janika50
2023. október 14. 06:40
Milyen budapesti CEU? Elüldözték!!!!! A Diktatúra, a szabadság, a haladás szinbólumát.
Chekke-Faint
2023. október 13. 21:09
Feri már palesztin zászlóban felöltözve készülődik.
Performan
2023. október 13. 21:02
Az internetet ellepik a szélsőbaloldal, a liberálisok és az antiszemiták kapcsolatáról szóló hírek. A magyaroknak mindig is nyilvánvaló volt, hogy ez a két társaság valójában ugyanaz. Ha másból nem, hát a nácik és a liberálisok összefogásnak hívott, utóbb Pressman irodájában megpecsételt frigyéből. Nyugat-Európa polgárai azonban még csak dörzsölgetik a szemüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!