Izrael három órát adott az észak-gázaiaknak a menekülésre

2023. október 15. 10:07

Egyetlen útvonalat használhatnak.

2023. október 15. 10:07
null

Palesztinok ezrei menekülnek továbbra is Gáza északi részéről Izrael várható szárazföldi offenzívája előtt – számolt be a BBC. Az Izraeli Védelmi Liga (IDF) szóvivője az evakuálással kapcsolatban elmondta: a Gáza északi részén tartózkodó civileknek helyi idő szerint 10:00 és 13:00 óra között van lehetőségük dél felé elhagyni a térséget, később már nem lesznek biztonságban.

A Beit Hanounból Khan Yunis felé vezető egyetlen útvonalat kell használniuk”

– írja, hozzátéve, hogy ezekben az órákban nem fogják célba venni az említett útvonalat. A portálon emlékeztetnek: az IDF az elmúlt napokban meghosszabbította az evakuálás határidejét. Az eredeti, pénteken bejelentett 24 órás türelmi idő határideje szombat délután lejárt. Akkor Izrael két útvonalat jelölt ki – az egyik ugyanaz az útvonal volt, amelyet az IDF ma említett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2023. október 15. 21:04
egy percet sem adnék nekik
backstablive
2023. október 15. 14:48
Bogi fèl òràd van rà hogy el haggyd Afrikàt!
Tommaso
2023. október 15. 14:18
A történelemből bukott Hekimeki rosszul tudja. Ez a föld 3500 éve az izraeliek ősi földje. Az első burnuszos arab csak a VII. században tevegelt errefelé. Ő sem palesztin volt, hiszen palesztin nép nem is létezik. A Palesztinában élő arabok semmiben nem különböznek a Jordániában vagy Libanonban élő nemzettársaiktól. Még a kiejtésük is azonos.
Hekimeki
2023. október 15. 14:10
Annyi pont elég lenne hogy kitakarodjanak a zsidók a rabolt PALESZTIN földről❗❗❗❗❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!