Megszavazták: szigorítanak a bevándorlási törvényen Franciaországban

2023. december 20. 07:11

A baloldal nem értett egyet a módosítással.

2023. december 20. 07:11
null

Több hónapos huzavona után a francia parlament elfogadta a szigorúbb bevándorlási törvény tervezetét, ezt mind Macron mind Marine Le Pen pártja támogatta – írja a BBC. A baloldal tiltakozott a módosítás ellen, és Macront azzal kritizálták, hogy gesztusokat tesz a „szélsőjobbnak”, annak ellenére, hogy a szavazás során akkora többség alakult ki, hogy az a Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nélkül is meglett volna. 

Az új jogszabályban szereplő intézkedések között szerepel, hogy a migránsok számára megnehezítik a családtagok Franciaországba hozatalát, és késleltetik a szociális ellátásokhoz való hozzáférésüket. Franciaország régóta vitázik a bevándorlási törvény szigorításáról, az ország az Európába érkező bevándorlók csaknem egyharmadát fogadja. 

Nyitókép: Ludovic Marin/ POOL / AFP

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2023. december 21. 11:37
A baloldaliakat be kéne börtönözni és bírósági perbe fogni hogy halálra ítélnék Európát.
hátakkor
2023. december 20. 08:29
A meccs már elment..
anegy_
2023. december 20. 08:19
Nem oszt, nem szoroz! A szervezett csőcselék azt csinál, amit akar.
Bp1964
2023. december 20. 08:08
Megszavazták, de Macronnak nem tetszik, mert túl szigorúnak találja. Az éjjel bejelentette, hogy az alkotmánybíróságot felszólítja, hogy semmisítsék meg ezt a törvényt. Tudom, viccnek hangzik, de ilyen demokratikus a francia politika. Az is nagyon fáj Macronnak, hogy Le Pen-ék megszavazták a törvényt. Franciaországban dúl a jogállamiság, Brüsszelnek tetszik. Ja, Macront tavaly az izlamista szélsőbaloldal szavazataival sikerült megválasztani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!