„Éberséggel” figyelik Le Penék a gyanússá vált AfD-t

2024. április 26. 09:22

A francia és a német jobboldal méregeti egymást.

2024. április 26. 09:22
LE PEN, Marine

Nyitóképen: MTI/AP/Daniel Cole

Le Penéknek egyre gyanúsabb az AfD, miután a német rendszerkritikus párt politikusainak tisztázatlan külföldi kapcsolatai lehettek. Petr Bystront, az AfD EP-listájának második helyén álló politikust azzal vádolják, hogy pénzt kapott Oroszországból; Maximilian Krah, az AfD európai parlamenti frakcióvezetője titkárát pedig Kínának való kémkedés gyanújával tartóztatták le.

„Az AfD-vel kapcsolatban semmit sem zárunk ki. Nagyon éberek maradunk az álláspontjaikkal kapcsolatban”

– jelentette ki Alexandre Loubet, a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés uniós választási kampányfőnöke. Loubet elítél „minden beavatkozást, bármely hatalom részéről”, és a francia párt elutasít minden kapcsolatot ilyenben érintett emberekkel – írja az Euractiv.

A Nemzeti Tömörülés illetékese fenntartja az ártatlanság vélelmét, ugyanakkor azt javasolja, hogy 

majd az EP-választás után térjenek vissza Le Penék és az AfD kapcsolataira.

E francia és német párt az Európai Parlament radikális jobboldali Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládjának két vezető, legbefolyásosabb tagja, a harmadik pedig a Salvini-féle olasz Liga.

Az EP-választás után sokak szerint átrendeződés várható

 – és sokan ezt is készítik elő – az európai politika jobboldalán. Most az Európai Néppárttól jobbra az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) és az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládjai vannak, és pártcsaládokon kívüli jelentős szereplő a magyar kormánypárt, a Fidesz is. Csak az EP-választás után dől el, hogy az új ciklusban miként rendeződhet át a mostani felállás.


 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 26. 18:51 Szerkesztve
Ennyit a nagy jobber összefosásról. Magukat szalámizzák le, már a rajt előtt. Ez a francia ribamc a saját, a pártjat megalapító, apját is kimyirta, amikor átmemt cionistába. Jobban szopja a metélt faszt, mint a köpcös cigány samesz.
Lajoss
2024. április 26. 17:51
Majd a csüngőhasú összehozza őket...😂😂😂😂😂
tikkadt-szocske
2024. április 26. 13:07
A rossz kém az, aki nem nekem és a gazdámnak kémkedik. A többi kém jó kém.
auditorium
2024. április 26. 12:50
Jún.8-9. előtt sikerül lejáratniuk egymást (National Front-AfD). Igy hizni fognak a zöldpártiak és a szoc.demek esetleg még a néppártiak is. A "náci múlttal" elriasztják a német szavazókat. A franciákat pedig az orosz finanszirozással. Egyébként úgy tűnik a külföldi "segély" csak a liberális demokrata pártoknak dukál, más helyről és más pártoknak TILOS bármit elfogadni. Maximum egy trikót és egy üveg vodkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!