Előkerült Navalnij elveszettnek hitt holtteste – tele zúzódásokkal

2024. február 18. 19:49

Arra is fény derült, mire utalhatnak a sérülései.

2024. február 18. 19:49

Egy északi-sarkvidéki kórház halottasházában megtalálták Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető holttestét – írja a The Telegraph. A politikus halálának oka egyelőre nem ismert, testén azonban több zúzódást is felfedeztek.

Mint arról két nappal ezelőtt beszámoltunk, Alekszej Navalnij egy séta után rosszul érezte magát, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Minden szükséges újraélesztési intézkedést elvégeztek, ez sem hozott pozitív eredményt, így Navalnij meghalt a börtönben – közölte pénteken az Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

Ezt is ajánljuk a témában

A beszámolók szerint Navalnij testén több zúzódást is találtak a halála után – feje mellett a mellkasán is voltak zúzódások. Egy orosz forrás úgy fogalmazott, ilyen sérülések általában roham után látni.

Amikor az ember görcsbe rándul, és megpróbálják visszatartani, zúzódások keletkezhetnek. A mellkasán lévő zúzódás pedig az újraélesztési kísérletekre utal

– fogalmazott egy helyi orvos.

Christo Grozev bolgár származású oknyomozó újságíró régóta foglalkozik Oroszországgal és az orosz állam súlyos nemzetközi botrányokat kiváltó ügyeivel.

A riporter úgy véli, megmérgezhették az orosz ellenzéki politikust a börtönben, az erre vonatkozó bizonyítékokat most gyűjtik be.

Grozev azt is kijelentette, ha rosszul gondolja, és Navalnij a rossz börtönkörülményekbe halt bele, akkor is Vlagyimir Putyin és az orosz állam felelős a haláláért.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2024. február 22. 08:50
:)) Jók ezek a cikkek és a szöveg bennük, ugyanis ha emlékszünk még azt írták, hogy ez a börtönkolónia 300 kilométerre van minden lakot területről, ahonnan a szökés lehetetlen, de olyanok a híradások róla mintha az éppen arra járókelők napi híreket közölnének róla, mikor mi történik, sőt tökéletes internetkapcsolattal is rendelkeznének a nyugati tudósítók.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. február 19. 09:11
"kár érte kiváló ügynök volt"
egy genetikusanalattvaló
2024. február 19. 09:02
"The Telegraph." No comment.
backsplash
2024. február 19. 08:54
Kurvára nem volt elveszve egy pillanatig sem, ez is csak annak az undorító, bestiális, álszent nyomulásnak a része, amit a nyugat művel. Hánynom kell. Ott volt végig a helyi hullaházban, nem vitték sehova. Nyilvános a halottszemle jegyzőkönyve, már százszor megírták, miért halt meg a kém.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!