Boldogasszony karácsonyra

2011. december 26. 12:25

Hátha meglátod, miről szól valóban a Napba Öltözött Boldogasszony.

2011. december 26. 12:25
Őrfi József

„A kapu mögött barlangforma van, mélyén ott ül a Boldogasszony. Réveteg arcán üdvözült mosoly, mint földi asszonytestvéreinek azon a boldog órán, mikor méhükben gyermek ébred. Itt is ez történik. Az ősidők óta várt újjászülető fény fogan meg itt. A hajnalban bemutatott szentmise átváltozásában földre száll az örökké várt Megváltó. Táltosok dobognak a tűz körül, püspök áll a kőoltár előtt. Visszajár a pálos tartományfőnök. Évközben minden nap, minden órában jön látogató. A Pilis lábánál a parkoló ritkán áll üresen. Pünkösdkor ezrek vesznek itt részt szentmisén, mert nem tudtak eljutni Csíksomlyóra. És bizony, erre az egyszerű, téli hajnalra is feljutnak sokszázan.

Kérdezd meg őket, mit keresnek! Ha nem ismered őket, és van kis időd, kirándulj el a Pilisbe! Kezdd a névadó heggyel, annak lejtőjén ott fog várni a szabálytalan kőből ügyetlenül rakott kőkupola! Napsütésben égszínkék a tetején lévő méteres üvegkereszt, óriási kőremeték őrzik a bejáratot, szárba szökken a hajlított vaskapu. A mélyben ott ül a Boldogasszony, réveteg arcán üdvözült mosoly, mint földi asszonytestvéreinek azon a boldog órán.

Mégis azt mondom, menj inkább télen! Menj karácsonykor! Olyankor a nap azon a bizonyos helyen kel a horizonton. Hátha meglátod, miről szól valóban a Napba Öltözött Boldogasszony.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2011. december 26. 13:10
Ú, Moonspellt vagy 13 éve nem hallgattam. Most nosztalgikus hangulatba kerültem :) Az egyetem első éveiben még összejárt a gimnazista társaság. Egy haverom nagymamája beköltözött hozzájuk a panelbe, és amíg el nem adták a házát, oda jártunk ki bulizni, a makói Honvéd-telep (!) szívébe. Érdekes módon a szomszédság nem haragudott, pedig jó hangosak voltunk, inkább szerették, ha ott vagyunk, mert azt gondolták, hogy elriasztjuk a betörőket :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!