Két borászati üzemet zártak be azonosítatlan bor miatt

2012. február 27. 21:04

Több mint egymillió liter olasz bort adott el egy alföldi borászat egy másiknak, amely nem kért hozzá származási bizonyítványt. Mivel borokat és borászati terméket csak származási bizonyítvánnyal lehet forgalomba hozni, ezért harminc napra bezárták mindkét üzemet.

2012. február 27. 21:04

A borászati felügyelők tavaly év végén az importált olasz borok tételes elszámoltatásakor észlelték, hogy a Borletin Borház Kft. 10 ezer 639 hektoliter, vagyis több mint egymillió liter olasz folyóbort adott el több borászati üzemnek. A cég az értékesített bor behozatalát nem jelentette be az illetékes hegybírónak, illetve nem igényelt hozzá származási bizonyítványt. Borokat és borászati terméket csak származási bizonyítvánnyal lehet forgalomba hozni.

A Bolemányi-Ker Bt. 10 ezer 285 hektoliter folyóbort vásárolt meg Borletin Borháztól, ám szintén nem igényelt hozzá származási bizonyítványt, illetve a megvásárolt tételeket nem vezette be a pincekönyvbe, így azokkal nem tudott elszámolni. A hatóság várhatóan mindkét cég esetében mulasztási bírságot szab ki, egyelőre harminc napra bezárta mindkét üzemet súlyos kötelezettségszegés miatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!