Tiffán: Kikerülhető lesz az olasz borok magyarosítása

2013. március 07. 11:41

A CBA borversenyén Tiffán Zsolt a HírTV-nek arról beszélt, hogy megfelelő eredetvédelemmel, hálózattal és adminisztrációval kikerülhető lesz az, hogy a több százezer hektoliter importált bor egy részét átcímkézik, és magyar borként dobják a piacra.

2013. március 07. 11:41

„Minél több borosgazdának el kell érnie azt, hogy a bora a magyar piacon megjelenjen” – közölte Tiffán Zsolt villányi borász a Magyar Nemzet Online tudósítása szerint. Az országgyűlés szőlészeti-borászati albizottságának fideszes elnöke emlékeztetett: évente több százezer hektoliter bor érkezik külföldről az országba, az import egy részét átcímkézik, és magyar borként adják el.

„Közös összefogással, megfelelő eredetvédelemmel, megfelelő hálózattal, megfelelő adminisztrációval ez kikerülhető lesz. Ám ennél sokkal fontosabb, hogy az ágazat megfelelő támogatáshoz jusson, gondolok itt az adminisztratív terhek csökkentésére, hogy a gazdák lássák, a borokat érdemes nagy mennyiségben, jó minőségben, jó áron megtermelni, eladni – fogalmazott Tiffán Zsolt a HírTV riportjában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2013. március 08. 12:38
Ez király. Van a pártlapban egy okádék marketing cikk a CBA borválasztásról, ami lényegében a párttévé egy riportjának utánközlése, de egy majommal vágattak meg, így csak többszöri nekifutásra derül ki, hogy miről akar szólni valójában. Szerencsére biodíszletnek megjelenik egy lobbiborász, aki elnyökög valami marhaságot arról, hogy az eredetvédelem mennyit segít az olasz borok térnyerésének megakadályozásában. Üres klisék a pontosabb nyilvántartásról, ugyanakkor az adminisztráció csökkentéséről, bla-bla-bla. Nem is értem, miért nem a szánalmas.hu-ra lett ez linkelve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!