Szerdán indul a borfesztivál

2014. szeptember 08. 08:39

Szerdától vasárnapig, vagyis szeptember 10-14. között rendezik a budai várban az ország legnagyobb boros rendezvényét, a Budavári Borfesztivált, immár huszonharmadik alkalommal. Idén is számos újdonsággal készülnek a szervezők.

2014. szeptember 08. 08:39

A Budavári Borfesztivál az ország legnagyobb boros rendezvénye, több mint kétszáz pincészet tételeit lehet végigkóstolni, de tudják ezt úgyis, jártunk ott tavaly.

A egyik legizgalmasabb újítás idén a borpárok kóstolásának lehetősége lesz. Előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával, a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg és izgalmas formában ismeretterjesztést végezhetnek a fogyasztók körében. A kiállítók a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, hiszen a borpár egyik fele ingyenes lesz. A programhoz csatlakozó kiállítók a két szakmai délutánon, szerdán és csütörtökön, 14 órától 19 óráig biztosítják a borpárok kóstolási lehetőségét saját standjuknál.

Végigkóstolni Magyarországot

Taste of Hungary: a rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtáját lefedi, ebben eligazodni nem egyszerű. A tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még épp csak ismerkedő hazai látogatóknak nyújt iránymutatást a rendezvény. A Borfesztivál célja, hogy minél több autochton szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet megismerhessenek és megkóstolhassanak a vendégek.

Végigkóstolni Olaszországot

Idén a Borfesztivál Olaszországot látja vendégül. Prosecco, Chianti, Brunello, Asti – néhány olasz világmárka, amelyekkel a borkedvelők már legalább egyszer találkoztak. Itália borászata azonban több mint néhány ismert és felkapott csúcstermék. A szőlőtermesztés évezredes örökségből táplálkozik, a szőlő táj- és kultúraformáló tényező a csizma „szájától” a sarkáig és az orráig, most ezt mind megkóstolhatja.

Fellépőkben sem lesz hiány. Szerdán az Irie Maffia koncertje kezdi a sort, amit csütörtökön a Csík zenekar, pénteken a Makám, majd Rúzsa Magdi lép fel, de meg lehet hallgatni a Benkó Dixieland Bandet, Bognár Szilviát, a Fool Moont és a Ghymest is. Az Oroszlános udvar zenei kínálatáról a Petőfi rádió stábja gondoskodik este hétig.

Érdemes tudni, hogy a wifi idén is is ingyenes lesz a rendezvény területén. Napijegyek elővételben és a helyszínen is 2900 forintért kaphatók, a belépő mellé kristálypohár és egy praktikus pohártartó szütyő is jár.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!