A rák nem egyenlő a halállal – Einspach Gábor a Mandinernek

2024. január 03. 23:22

Einspach Gábor galerista harminc év munkájával jutott el odáig, hogy ma a hazai művészeti világ egyik meghatározó szereplőjeként tartsák számon.

2024. január 03. 23:22
null
Farkas Anita

Dokumentumfilm, egy sikeres ember nagy ívű portréja vagy egy betegség krónikája – melyik a leginkább helytálló meghatározás?
A Nem halok meg semmiképpen nem betegségfilm. Már csak azért sem, mert én a betegséget is próbáltam nem betegségként megélni.

Hanem hogyan?
Olyanfajta élményként, amely szorosan hozzátartozik az élethez. Vagy másképpen fogalmazva, az életem egyik igazi nagy, meghatározó eseményeként. Ezért igyekeztem intenzíven átélni minden fázisát, nem tartottam el magamtól, ugyanúgy az emberi lét részének próbáltam tekinteni, mint ahogyan az egyéb nagy fordulópontokat, a házasságaimat, a válásaimat, a gyerekeim születését, a szüleim halálát, vagy ahogy, remélem, egyszer majd a saját halálomat is. Persze tudom, könnyű így beszélni annak, akinek végül a szerencsés gyógyulás jutott. Utólag visszanézve, időkapszulába tudtam zárni a diagnózistól a műtéten át a kezelések befejezéséig tartó nyolc hónapot, és le tudtam vonni az ebben az időszakban átéltekből a magam – és talán mások – számára is bizonyos tanulságokat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. január 04. 06:46
Tisza Kata recenzióját várom a filmről. 🤨
survivor
2024. január 03. 23:30
Galerista. Milyen GALERI ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!