Az 50 év felettiek gyorsabban építenek sikeres vállalkozást

2022. február 15. 14:19

Mától dolgozz magadért! Ezzel a szlogennel indul a Design Terminal új, 50 év felettieknek szóló vállalkozói programja, melynek célja, hogy gyakorlatorientált üzleti ismeretek átadásával növelje a generáció piaci jelentlétét. 

2022. február 15. 14:19
null

Mi a közös a McDonald’s-ban, a Coca Cola-ban, a navigációs-informatikai készülékeket gyártó Garminban és a kriptóval, blokklánccal foglalkozó Ethereumban? Mindhárom cég alapítója 50 felett volt, amikor belevágtak ma már multimilliárdos üzletükbe. De a legendás Julia Child is épp az 50-es éveibe ért már első szakácskönyve megjelenésekor, sőt

Henry Ford is az ötödik x felé közelítve alkotta meg a T-modellt. 

Az innovációs világot gyakran azonosítjuk a fiatalabb korosztállyal, ugyanakkor érdemes odafigyelni azokra az ötletgazdákra, akik életkoruknál fogva már rendelkeznek kellő tapasztalattal és céltudatosabbak is. 

Publikációk egész sora szól arról, hogy

az 50 pluszos generációnak kétszer akkora esélye van a sikeres üzlet felépítésére, mint a 20 éves korosztálynak.

A brit Közgazdasági és Vállalkozáskutató Központ (Centre for Economics and Business Research) tanulmánya szerint az idősebb vállalkozók nagy hatással vannak a gazdasági növekedésre is, pusztán amiatt, hogy több munkavállalót foglalkoztatnak, mint a fiatalabbak által vezetett startupok, és mindenki másnál dinamikusabban alapítanak céget.

„Az elmúlt nyolc évben, amióta a Design Terminal vállalkozásfejlesztéssel foglalkozik, azt vettük észre, hogy

– mondja Jónás László, az innovációs ügynökség szakmai vezetője. – „Számtalan programot indítottunk, amely a fiatal innovátorokra koncentrált; több, mint 2000 mentoráltnak segítettünk abban, hogy fejlessze vállalkozását. Most azt szeretnénk megmutatni, hogy az innovációs világ nem teljes az 50+-os korosztály nélkül.”

Már lehet jelentkezni a Vállalkozz 50+ programra

A Design Terminal legújabb programja, a Vállalkozz 50+ legfőbb célja, hogy minél több ötven év feletti váljon vállalkozóvá.

Azokat az optimistákat szeretnék megszólítani, akik akár vállalati közegből kilépve kezdenék újra a karrierjüket, akár tudományos háttérből indulva jönnek elő egy világmegváltó ötlettel,

és újrapozícionálnák önmagukat, vagy éppen külföldről hazatérve valósítanák meg elképzeléseiket egy saját vállalkozás keretein belül.  

A programra már lehet jelentkezni: március 16-ig várják azokat, akik szívesen építenének vállalkozást a hobbijukból.

A Vállalkozz 50+ március 24-én indul és egészen június 9-ig kétheti rendszerességgel várja a résztvevőket.

Jelenléti és online workshopok, előadások során lehetőséget kapnak üzleti és digitális ismereteik bővítésére, sikeres cégek vezetőivel, befektetőkkel találkozhatnak. Tematikus alkalmak és személyre szabott mentorálás során kerülhetnek közelebb a vállalkozásfejlesztés lépéseihez, nagy hangsúllyal a gyakorlati készségekre. Elsajátíthatják a sikeres termék- vagy szolgáltatásfejlesztés módszereit, bővíthetik szakmai kapcsolataikat és felépíthetik piacra lépési stratégiájukat.

A programra ezen a linken lehet jelentkezni.

A program előadói között tapasztalt és fiatal vállalkozók is helyet kapnak, hogy a generációs tudásátadás is segítse a folyamatot. A Vállalkozz 50+ védnöki szerepét Csák János üzletember vállalta el, aki korábban a MOL, a Matáv, a T-Mobile Magyarország vezetői között volt, és így releváns tapasztalatokkal tudja gazdagítani a programot. 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohe
2022. február 15. 15:44
Jó kezdeményezés! Több ilyet!
Fenrir
2022. február 12. 11:52
50 körül több tapasztalatuk, és nagyobb kezdőtőkéjük lehet. Bár én a legsikeresebb korosztályt inkább 35-45 körülre tippelném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!