Amatőr bringaverseny a tudatos városi közlekedésért

2013. április 16. 13:10

Az Amatour de Budapest elnevezésű városi kerékpáros versenyt szombaton rendezik a Carl Lutz rakparton, a Magyar Kerékpárosklub szezonnyitó rendezvényének keretében, az utolsó budapesti Critical Mass előtt. A vállalkozó kedvűek négy kategóriában, 500 és 1000 méteres távokon állhatnak rajthoz.

2013. április 16. 13:10

Amatour de Budapest – gyorsulj fel a városban címmel kerékpárversenyt szervez a Kindman Alapítvány amatőr biciklisek számára Budapest belvárosában a Carl Lutz rakparton április 20-án. Az indulók négy kategóriában, 500 és 1000 méteres távokon állhatnak rajthoz. A gyerekek egyéni „gyerek” és „szülői” váltó, a száguldást kedvelők „sprint”, míg a városi bringázás rajongói a „keró” kategóriában nevezhetnek - adták hírül közleményben az esemény szervezői.

A versenyt az alapítvány az Európai Bizottság Fenntartható Városi Mobilitás kampánya és a Magyar Kerékpárosklub szezonnyitó rendezvénye keretében rendezi meg első alkalommal, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a tudatos városi közlekedésre. 

A szervezet célja, hogy az Amatourhoz hasonló rendezvényekkel új és hatékonyabb város-, és emberbarát szokásokat alakítson ki. A szervezők úgy vélik, hogy a városi közlekedés nem az autók kitiltásával válik élhetőbbé, hanem ha szabadon és veszély nélkül lehet közlekedni gyalog, kerékpárral, vagy bármilyen egyéb járművel. „Mi a városban zajló folyamatokra szeretnénk rávilágítani: bár az autó sok esetben előnyösebb, mint a kerékpár, de ennek még sincs ellenfele a városban: nincs parkolás, költség, dugó, benzin, csak haladás, élmény és szabadság” – fejtett ki Mezős Balázs, a program szervezője.

A versenyt április 20-án 10-16 óra között rendezik meg az utolsó budapesti Critical Mass kerékpáros felvonulás előtt a Carl Lutz rakparton. A versenyre jelentkezni április 19-ig lehet a kindman.org honlapon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!