Bátor kiállás: megfújta a játékvezető a sípot, de a válogatott játékosok egyike sem mozdult (VIDEÓ)

2023. november 19. 14:04

Izrael és Lengyelország U21-es labdarúgó-válogatottjai engedély nélküli egyperces csenddel emlékeztek az októberi terrortámadás áldozataira.

2023. november 19. 14:04

Az izraeli és a lengyel U21-es válogatott játékosai a pénteki mérkőzésükön közvetlenül a kezdés után egyperces, nem engedélyezett csendet tartottak a Hamász október 7-i támadásának áldozatai emlékére, miután a sportág irányító testülete állítólag elutasította a megemlékezés hivatalos megtartására vonatkozó kérést – számolt be róla a The Times of Israel. 

A mérkőzés kezdetén a játékvezető megfújta a sípszót, de a játékosok egyike sem mozdult, hanem csendben álltak a Hamász terrorszervezet által elkövetett terrortámadásban megölt mintegy 1200 ember emlékére.  

A lódzi stadionban csend honolt, a szurkolók is tisztelegtek az áldozatok előtt. Az izraeli kommentátorok és szurkolók széles körben dicsérték a lengyel csapatot, amiért a rivális csapat mellett foglalt állást.

Az UEFA egyelőre nem nyilatkozott nyilvánosan az ügyben.

A mérkőzést végül Lengyelország nyerte meg 2-1-re, ami csapást mért Izraelnek a 2025-ös U21-es Európa-bajnokságra való kijutására.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. november 20. 16:22
az UEFA is szopja le a faszom _I_
MaBaker
2023. november 20. 01:28
A térdelés már foglalt volt a politikai cirkusz futballpályán felállított színpadán.
Krupp Skya
2023. november 19. 23:44
"A mérkőzés kezdetén a játékvezető megfújta a sípszót," A síp meg addig ketyegett.
haxima
2023. november 19. 21:20
Elutasították a kérést, hogy legyen egyperces csend? Most komolyan, akkor engedélyezve van, ha szivárvány miatt térdelnek, vagy ha megemlékeznek valami régi játékosról, ez az 1200 zsidó meg nem számít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!