Things not to like about „I don’t like the system”

2011. október 25. 20:36

Their only real problem with the system is that they’re not the ones running it.

2011. október 25. 20:36
Erik D'Amato
Politics.hu

„Free speech isn’t just for you

It also cheezed me off more than a little to hear that a man was apparently arrested at the free speech demonstration for engaging in some free speech not in tune with the other demonstrators.

According to Index, one György N. – who they ID’d as a journalist best known for publishing a lengthy prison interview with far-right activist György Budaházy – was taken in after showing up with a sign denying the Holocaust (in Hebrew!), something that was made illegal in Hungary by the previous government.

I don’t know if anyone in the crowd tried to intervene on this jerk’s behalf, but I fear they not only didn’t intervene, but failed to see the irony in failing to do so.

Which leads to me to my last – and biggest – problem with the whole »I don’t like the system« thing.
They don’t really dislike the system

While it’s easy to get Hungarians to say they don’t like »the system« when they get a chance to actually vote on changing the system they don’t. Indeed, if there is one striking thing about Hungarian politics vis-à-vis other countries, it is how similar the “system” proposed by the various parties is. None of the four parties represented in Parliament has shown any sign of breaking with the Hungarian »tradition« of a massive, overweening state of the sort that will always trample on individual liberties and stunt the growth of a true civil society. Something makes me doubt that the folks lining up behind the “I don’t like the system” banner are any different: Their only real problem with the system is that they’re not the ones running it.

All that said, I think the video is totally underrated.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. november 06. 20:56
Ezek a gyerekek még ahhoz is lusták, hogy belépjenek egy meglévő pártba, és végigmásszanak annak a szamárlétráján.
lionheart
2011. október 31. 23:24
Szerintem a lefontosabb az egész cikkecskében az, amikor azt említi, hogy Mo-n legtöbben nem nagyon akarnak igazi "szabadságot" liberalizmust. Most is a devizahitelek miatt mindenki azt kiabálja hogy "az államnak kell segítenie." És az állam ezt komolyan is veszi. Soha nem fogunk eljutni az egyéni felelősségvállaláshoz, hogy a tettekért mindenki egyénileg vállalja a felelősséget. Valahogy mindenki arra vágyik, h állam bácsi, Orbán, Gyurcsány, a millások, stb megmondja neki, hogy mit kell csinálni.
demoplutokrata
2011. október 26. 21:28
Az is figyelemreméltó, hogy a "rendszerellenesség" 6 éve még csak aprócska ultrabalos csoportoknak volt a (megmosolygott) jelszava, aztán előjött az LMP azzal, hogy lehet más a politika és valami gyökeresen új kell, majd a Jobbik azzal, hogy 20 évet a 20 évért, végül pedig néhány hónap múlva Orbán elmondta fülkeforradalmi beszédét a rendszer bukásáról. Ekkor tehát már 3 "rendszerellenes", ill. "rendszerváltó" párt volt. A legújabb az, hogy a DK hívei hangoztatják: az őszödi hős nem mást akart, mint szakítani az elmúlt 20 év fideszes-szoci mutyizásával. Vagyis ő is rendszerkritikus lázadó. És új köztársaságot akar a 4K is. A millás tüntetőknek sem tetszik a rendszer. Érdekes rendszer az, aminek a parlamentjében 4 (különböző irányokban) rendszerváltó frakció működik, valamint az utcai tüntetők is rendszerellenesek. Ahhoz képest egész nyugi van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!