Föld alá a bicikliseket!

2012. március 01. 20:32

Nekem nincsenek politikai ambícióim, bátran ki merem mondani: be kell szüntetni a metróközlekedést Budapesten!

2012. március 01. 20:32
Féjja Zsolt
Player.hu

„Egyértelmű: a város nem elég érett a metrózásra. Az új vonal építése nem megy, ahogy a régi biztonságos üzemeltetése sem. Nekem nincsenek politikai ambícióim, bátran ki merem mondani: be kell szüntetni a metróközlekedést Budapesten! 

A metrókocsikat a felszínre kell vezényelni, áramtalanítani és tűzoltóhomokkal beborítani. És mi lesz a százezrekkel, akik nap mint nap metróznak? – tehetik fel a kérdést azok, akik azt hiszik, alagútban csak hosszú, kék járművek közlekedhetnek. Fel kell szedni a síneket és a régi vezetékeket, kicsit elegyengetni a talajt, rendesen – tűzbiztos – lámpatestekkel kivilágítani az egész hálózatot, és kitenni a bicikliút-táblát.

Mert hát mire hivatkoznak azok, akik szerint a kerékpár hobbieszköz, nem valós helyváltoztatási alternatíva? Elsősorban az időjárási viszontagságokra, mert lehet ugyan esőben, hóban, fagyban biciklizni, csak hát nem egy élmény. A metróalagútban viszont nem esik, hideg sincs, nyáron kifejezetten kellemes a hűvös, és azért Kőbányától Újpestig, Bel-Budától Zuglóig, és egyszer talán Kelenföldtől is eljuthatunk majdnem Újpalotáig, sokkal gyorsabban, mintha a felszínen, szmogban tekernénk. Csak a peronokat kellene szintbe hozni az alagút aljával, kicsit átalakítani a mozgólépcsőt, a szép hosszú metróállomáson biciklitárolókat lehetne kiépíteni, hogy aki átszállna földfelszíni közlekedésre – amíg még létezik ilyen a fővárosban –, gond nélkül megtehesse.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. december 08. 15:19
Kedves szerkik, az lenne a nagy és tiszteleteljes technikai kérésem, hogy ha szemléztek egy-egy cikket valamely aloldalatokról, akkor a cikkre lépve ne vigyetek már rá az aloldalra, mert a szemlecikken túl nem feltétlenül akarok végignézni minden bor-, kerékpár- és filmblogos bejegyzést. Hadd maradjak csak a mandineren ilyenkor is, ha lehet, mert tudom, hogy egy kattintásról van szó, de időm javarészét egy commodorei sebességmámorral megáldott munkahelyi gép előtt töltöm, ahol ezt a kattintást 2-3 perc újratöltés követi... Köszönettel, kispufi
Agricola
2012. március 21. 19:13
"bátran ki merem mondani: be kell szüntetni a metróközlekedést Budapesten!" Még szerencse, hogy a választópolgároknak van annyi eszi, hogy nem ilyen anarchista alakokat bíznak meg érdekeik képviseletével.
heyhey
2012. március 21. 19:13
idióta
Csigorin
2012. március 02. 14:12
az otlet nem is olyan marhasag mint amilyennek elsore tunik. Lehetne meg hatalmas parittyakat is csinalni, amibe beleulne az utazni vagyo delikvens, es ellonek a kovetkezo allomasig. Vagy szelcsatornat, hogy odafujja az embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!