Miből lesz a cserebogár...

2012. július 12. 21:09

Régóta ismert tény, ha társadalmi szokásokon akarunk változtatni, azt célszerű a gyerekekkel (is) kezdeni. Nincs ez másképp a kerékpározással sem.

2012. július 12. 21:09
Z.Zoli
A kerékpárosbarát Gödöllőért

Régóta ismert tény, ha társadalmi szokásokon akarunk változtatni, azt célszerű a gyerekekkel (is) kezdeni. Nincs ez másképp a kerékpározással sem. Hiszen, ha ebbe nőnek bele, akkor felnőtt korukra az lesz a természetes...

Erre egy kitűnő példa itt Gödöllőn a Hajós Alfréd Általános Iskola alsós pedagógusának, Jónás Gabriellának a hosszú-hosszú évek óta rendszeresen nyaranta két turnusban megszervezett biciklis tábora. A tábornak elsődlegesen eszköze és csak másodlagosan célja a kerékpár maga. Azaz a gyerekek a kerékpárt közlekedési eszközként használva kirándulnak Gödöllő környékén (pl. Arborétum, Pap Miska forrás, babati istálló). De része a programnak  akadályverseny, számháború, játékos erdei foglalkozások is. Ezek mellett természetesen megismerkednek a helyes biciklizés szabályaival is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!