Biciklizni bármiben lehet

2012. november 09. 15:51

A Cyclechic.hu talán legfőbb eredménye az, hogy kiemeltük a bringázásról alkotott képet a szubkultúra és a sport világából. Interjú.

2012. november 09. 15:51
Halász Áron
mindspace

Miket tartasz a legfontosabb eredményeknek a munkáitok kapcsán?

Cyclechic.hu talán legfőbb eredménye az, hogy kiemeltük a bringázásról alkotott képet a szubkultúra és a sport világából. Még 2009-ben - amikor már javában látszott a pesti bringaboom - is sokan kételkedtek benne, hogy igazat mondunk: biciklizni bármiben lehet, sőt a bringa maga egy stíluselem. Ma már ez nem kérdés és szeretem azt hinni, hogy az egyre több öltönyös cégvezető, elegáns üzletasszony, belvárosi fashionista, meg a dögös egyetemista lányok és bringás családok kicsit talán miattunk ültek biciklire. Szerencsére elég sok visszajelzés jön, hogy igen. Nekik a szubkultúra semmit nem mondott, de a Cyclechic elérte az ingerküszöbüket és a példák alapján bringára ültek. A legváltozatosabb médiafelületektől (legyen az divatmagazin vagy tévészereplés) kezdve multicégek rendezvényein át civil és állami ünnepségekig lettünk felkérve a bringás üzenet terjesztésére divatbemutatóval, interjúkkal, kiállításokkal, programszervezéssel. Tavaly előadhattam az ideáimat a TEDxYouth konferencián és pár nemzetközi konferenciára is a bringázás vitt el. Szeptemberben a hívásunkra Budapestre jött a Cycle Chic mozgalom a dán Mikael Colville-Andersen, nemzetközileg elismert bringás szakember és az egész elindítójának vezetésével és teljesen odáig voltak az Andrássy úti biciklis divatbemutató résztvevőitől, meg az egész pesti fejlődéstől.

Mi motivál az egyes munkák létrehozásában?

Szeretnék egy jókedvűbb és élhetőbb várost és még több bringást. Csak ámulok, amikor meglátom mennyien bringáznak és csak több és több embert szeretnék az utcán látni.

Hogyan szeretnéd magatokat látni 5 év múlva? Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

A mostaninál még profibban és még több embert elérve szeretném megmutatni a lehető legtágabb közönségnek, hogy a bringa olcsó, egyszerű, gyors és bárki számára elérhető. Szeretnék még többet tanulni a városok működéséről, városfejlesztésről, közlekedésről, amit beépíthetek a munkámba. Szeretném, ha a magyar bringázásnak egy nagyon profi és igazi civil részvételen alapuló érdekképviselete lenne, ami el tudja érni, hogy jó irányba mozduljon Magyarország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!