Az egyszeri miniszter esete a spekulációval

2013. január 16. 15:19

A Roubini-mozzanat behozatala szánalmas és nevetséges kommunikációs trükk.

2013. január 16. 15:19
Felcsuti Péter
Magyar Narancs

„A kormány úgy érzékeli, hogy a jegybank maradt az utolsó remény és lehetőség a gazdaság beindítására abban a koordináta-rendszerben (lásd unortodox gazdaságpolitika), ami immáron két és fél éve meghatározza azt, ami Magyarországon történik. Nyilván tisztában van ennek a kockázataival, ezért a mostanihoz hasonló kísérleti léggömbökkel próbálja kipuhatolni, hogy meddig mehet el. A Roubini-mozzanat behozatala szánalmas és nevetséges kommunikációs trükk, de nem szabad, hogy elterelje a figyelmünket a lényegről. Arról ugyanis, hogy a kormány unortodox gazdaságpolitikája utolsó elemeként így vagy úgy megkísérli a jegybank erőforrásait a gazdasági növekedés szolgálatába állítani. Az eredmény érdektelen lesz vagy katasztrofális. Ha a kormány terve végrehajtása során óvatos, megúszhatjuk kisebb kilengésekkel a forint- és az állampapírpiacon, ha erőszakos, elszabadulhat a pokol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naugye!
2013. január 16. 20:10
A jobber logika: amikor valaki megveszi a magyar államkötvényt, akkor befeketető, amikor viszont eladja ugyanazt a kötvényt, akkor spekuláns. A befektetőket szeressük, a spekulánsokat utáljuk. Ilyen marha egyszerű ez kérem szépen!
puszika
2013. január 16. 19:57
Felcsuti! Nagyon szúrja az oldaladat/oldalatokat/ hogy Orbánék a meghagyott nagyrakás kaka/ennek Te is részese voltál/ ellenére, haladnak előre, még ha kis lépésekkel is!
fofo
2013. január 16. 17:51
A balliberális oldal ennek az alaknak a nevét is felvettete a jegybank lehetséges elnökei között. Na ezzel is jól járna a pénzvilág. Szeretném tudni, hogy mégis mit gondol ez a fazon arról, mi a feladata egy ország Nemzeti Bankjának? Ja és azt is szeretném tudni, ez az alak és a társai vajon kinek drukkolnak?
antioxi
2013. január 16. 17:43
Az ilyen hiteltelen felcsútiféle bankkerekkel akarnak bármit is kezdeni a bajcsányiék? Belém áll a röhögés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!