Mr. Balsors és Matolcsy

2013. január 16. 07:30

Ha nem léteznek spekulánsok, akkor mitől gyengült hirtelen a forint a kedvező piaci légkörben?

2013. január 16. 07:30
Szabó Anna
MNO

„Elég nagy kihívás mindebbe belemagyarázni, amit Mr. Balsors kommunikátorai (és Ron Werber csapata) szeretnének, miszerint »a piacok úgy értelmezik ezt a nyilatkozatot, hogy a kormány gyengébb forintban gondolkodik«. Roubinit minősíti, hogy veszi a bátorságot, hogy egymaga az összes piac nevében alkosson véleményt, ami merész tett, de ezúttal nevezhetjük nyugodtan egy utólagos magyarázkodásába csomagolt szándékos félrevezetésnek.

Marad tehát a kérdés, hogy ha nem léteznek spekulánsok, akkor mitől gyengült hirtelen a forint a kedvező piaci légkörben? Lehet, hogy maga Matolcsy shortolt, és most nevet a markában, mert degeszre kereste magát, és még a könyvrecenzióért kapott honoráriumot is zsebre vágta. Vagy inkább az IMF uralmát itthon szívesebben látó »piacok« a 2012-es nagyon alacsony államháztartási hiány közlése és a magyar kötvényeink elkapkodása után üzentek: hiába gazdálkodunk fegyelmezetten, hiába bocsátunk ki sikeresen eurókötvényt is, hiába kerülünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól, nem eresztenek minket a markukból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. január 16. 10:06
Annácska, reggel éppen erről beszéltek a rádióban úgy rémlik vmi brókercéggel. Azt mondta az arc, és láthatóan kínos volt nem szimplán barmozni, hogy "szakmaiatlan" azt állítani, hogy a piac 1 héttel később reagál le egy hírt nem pedig az nap. Szóval kárt itt rágnod a gittet és magyarázni miért rontottak rád gazdáid ismét véreikre, a devizahitelesekre. Mondott viszont az arc mást is. Azt mondta most is és más ilyen esetben is észrevették, hogy néhány bizonyos londoni bank, nyilván tiszta véletlenségből, a jó a lóra tesz. Az arc nem fűzött hozzá semmit de a riporter össze bírta rakni: szivárogtat a "nemzeti" kormány hadd kaszáljanak ezek a szemét judeogloballib karvalyok véreink nyomorúságán. Meglehet erről semmit sem tudsz és csak egy hasznos idióta vagy a sok közül Anna. Ettől függetlenül egy gyékényen árulod a hazát velük...
Zokni
2013. január 16. 10:06
"...Ha nem léteznek spekulánsok...- kérdi, majd igazolva a folytatásban, hogy igenis léteznek. Persze. Amikor a pénzügyi kormányzat olyan kötvényeket bocsájt ki, melyek után a piacit messze meghaladó kamatot fizet, akkor arra spekulál, hogy a kamattöbbletből nyerészkedni (!) szándékozó honfitársainak, a közösségtől beszedett adót terhére fizeti meg az extraprofitot.
HattoryHanzo
2013. január 16. 09:50
Ez a nő tényleg ennyire ostoba, vagy csak ez a munkaköri leírása? Mondjuk a Magyar Nemzetnél dolgozik, tehát valószínűleg is-is.
balint60
2013. január 16. 08:58
Mióta az Orbán-kormány "gazdasági rendszerváltása" mindhárom nemzetközi minősítőnél bóvli kategóriába sorolta hazánkat, azóta az államháztartás finanszírozása u.n. "forró" pénzből történik. Ugyanis a bone fide befektetők és alapok nem vásárol(hat)nak bóvli állampapírokat, ezt a kockázatot csak a spekulánsok vállalják fel - hatalmas extraprofit reményében. Elmondhatjuk, hogy az Orbán-kormányt a spekulánsok finanszírozzák, ezért röhejes fikázásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!