Kápolnát az új Fradi-arénába!

2013. március 29. 12:00

A Fradit az tette naggyá, hogy magyar szív dobog benne, úgyhogy egyáltalán nem bánom, hogy kormánypárti elnöke van, és állami segítségből jut új stadionhoz. Interjú.

2013. március 29. 12:00
Torgyán József
Borsonline

Mit szól hozzá, hogy állami pénzből kap új stadiont a Fradi?

Először is üdvözlöm, hogy visszakerült magyar kézbe az egyesület, hiszen mint azt az egyetlen aranylabdás futballistánk, megboldogult Albert Flórián tiszteletére tartott egyik ünnepségen Rieb Györgynek, az FTC akkori ­elnökének is elmondtam, nemzetellenes bűnnek tartottam a klub kiárusítását az angoloknak.

A Fradi ízig-vérig nemzeti csapat, a klubot azt tette naggyá, hogy magyar szív dobog benne, úgyhogy egyáltalán nem bánom, hogy kormánypárti elnöke van, és állami segítségből jut új stadionhoz. (...)

Önnek mit sikerült hozzátennie a 113 éves klub történetéhez?

Stabilizáltuk az anyagi nehézségekkel küzdő egyesületet. A népligeti komplexumban, amely most a csapat otthona lesz, egy mesterséges dombon Makovecz Imre tervezésével készült, rovásírással ellátott kopjafákat és a klub olimpiai bajnokainak sétányt is állíttattam.

Szabadi Bélával, az FVM akkori államtitkárával 100-100 ezer forinttal szálltunk be egy alapítvány létrehozásába. Az volt a tervünk, hogy az ország 19 megyéjében és a fővárosban megvásárolunk egy-egy kastélyt, amelyben futballiskolákat indítunk.

Új stadionban nem gondolkoztak?

Terveztettünk egy új stadiont, ahol jégkorongcsarnok, bevásárlóközpont, közösségi helyiségek és egy ökumenikus kápolna is épült volna. Sajnos ezen ­elkép­zeléseimet már nem tudtam megvalósítani, boldog lennék viszont, ha egy kápolna esetleg helyet kaphatna a leendő létesítményben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. március 30. 08:53
Már csak te hiányoztál, mester!
kjkj945
2013. március 29. 15:59
Tapsi hapsi mondja a tutit https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_R6RZy-2k_1chV7QfcbaJxHFoZJ2DRId2J45-Ai1cMTpXnCLs https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcXZeUusSSFUpEsaQQu10JSGkonYeWeXL_9gwvBwWpzvSACI8s
becike4
2013. március 29. 15:52
Ezt még nem ütötte meg a guta?
BőröndÖdön
2013. március 29. 14:07
Józsi bácsi,elég,ha csak a Mariska nénivel foglalkozik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!