Újságírók az Országgyűléshez

2013. május 03. 12:22

Mindannyian az átlátható állam hívei vagyunk.

2013. május 03. 12:22
Újságírók
Change.org

„Az információs önrendelkezési jogról szóló törvény rendkívüli gyorsasággal elfogadott módosítása, amely körvonalazatlan szempontok szerint korlátozza a közérdekű adatok nyilvánosságát, megítélésünk szerint veszélyt jelenthet az információszabadságra. Mi, magyar újságírók tartunk tőle, hogy az újságírói munka e módosítás hatályba lépésétől nem végezhető ugyanúgy, mint eddig, a közvéleménynek pedig ebből következően kevesebb esélye lesz tájékozódni arról, mire költik a döntéshozók a közösség pénzét. Bár az aláírók közül sokak meggyőződése szögesen eltér mind az általában vett közjó mibenlétét, mind a jelenlegi kormány és parlamenti többség munkájának megítélését illetően, mindannyian az átlátható állam hívei vagyunk. Ezt az intézkedést bármely kormányzattól egyaránt elfogadhatatlannak tartaná e nyilatkozat minden aláírója, ezért arra kérjük az Országgyűlést, hogy állítsa vissza a módosítást megelőző jogállapotot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. július 01. 12:27
Azt hiszem Magyar Nemzetes nem is írta alá...:)
2013. július 01. 12:27
Elég vicces az internet előtt ülve ilyen tájékozatlannak lenni. Azért volt pár bulvárkacsa, meg nemtaggyűlés, arról nem is beszélve, mikor nem Orbánék nyerték a legtöbbet.
luga
2013. május 07. 17:02
Gondolom, megnézték az aláírók listáját, és nem szerettek volna egy platformra kerülni velük. Érthető.
drkovax
2013. május 07. 17:02
Hát ez az. A bírósági ítélet szerint bulvárkacsa volt, nem tényfeltárás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!