Tobin, a megúszóbajnok

2014. január 16. 07:33

Tobinról ma már senki sem beszélne, ha mélyen magába szállva, tizenöt hónapos magányában szembesült volna azzal, amit elkövetett.

2014. január 16. 07:33

„Nem Tobin, hanem a halott gyerekek szülei vannak életfogytig tartó veszteségtudatra ítélve. Meglehet, az anya és az apa, no meg a nagymama, aki a kicsikkel volt azon a végzetes napon, a nap minden percében elszámoltatja és bűntelenül is okolni fogja magát, mert így működik a dolgok természete azoknál, akik elveszítik a gyermeküket. Őket nem félt elítélni a sors arra, hogy halálukig hibáztassák magukat, még akkor is, ha tökéletesen bűntelenek voltak, és az égvilágon semmit sem tehettek volna a gyermekekért.

De mindez, ugye, nem számít. Tobin érdemel sajnálatot, igaz? Ő érdemel részvétet, kiskapukeresést, igazságügyi védelmet, uniós védelmet, Viviane Reding védelmét, a nyugati sajtó védelmét, hiszen – felfoghatatlan időtartam! – tizenöt hónapra elítélte őt a nyereg alatt diktatúrát puhító magyar bíróság. Aki azt hiszi, hogy valami roppant szerencse kapja ölbe azokat, akik tragédiát okozhatnak úgy, hogy nem vagy alig kapnak érte büntetést, annak hiányosak a lélektani ismeretei. A bűn, a halált okozó vétség, amely büntetés nélkül marad, adott esetben nagyobb pusztítást végez a személyiségben, mint az ítélet következményeinek vállalása.

Tobinról ma már senki sem beszélne, ha mélyen magába szállva, tizenöt hónapos magányában szembesült volna azzal, amit elkövetett. Így viszont önmentési manőverei következtében tizennégy év alatt csak az rögzülhetett belé, hogy egy gyáva ámokfutó, akinek két kisgyerek halála szárad a lelkén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sobrk
2014. január 16. 09:17
Minek vitatkozunk? Pártállástól függetlenül ki lehet olyan becstelen, hogy nem ért eggyet a cikkíróval?
Barnabox
2014. január 16. 08:44
Ritka kivétel: egyetértek a cikkíróval! Ami disznóságot, sunyiságot el lehetett követni ebben az ügyben, az itt mind fellelhető!
vigyor
2014. január 16. 08:03
Természetesen sem szánalmat sem sajnálatot nem érdemel Tobin. Kegyelmet meg remélem nem kap. Ülje már le a büntetését, aztán tényleg el kéne kezdeni rendbe rakni a tagállamok joggyakorlatait, mert döbbenet, hogy ez az ügy 14 évig húzódhatott.
noviktornoparty
2014. január 16. 07:54
a kedves szerző csak azt felejti el megemlíteni, hogy a pártközpontban készséggel asszisztálnak mindehhez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!