Orbán Viktor, a politikai plasztikai sebész

2014. február 17. 15:46

„Ilyen ország pedig nincs” – szól egy blogger rovatcíme, ezt némileg most át kell írnom: ilyen miniszterelnök márpedig nincs.

2014. február 17. 15:46
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

Orbán egy igazi politikai plasztikai sebész. Úgy játszik a számokkal, úgy varrja fel és át őket, mintha a műtőben lenne, és attól sem retten vissza, hogy műhibaperek sokasága elé néz. Márpedig április 6-án bíróság elé állítják a választók, és köszönik szépen, jelezni fogják, hogy a számok, ahogyan Orbán elmeséli őket, azok csak az ő és politikai udvartartásának a fejében léteznek úgy, ahogyan ő felmondja.

A beszédben érdekes módon nem esett szó a több, mint 30 új adónem bevezetéséről, a 27%-os ÁFÁ-ról, az államadósságról (ja, az most nem áll olyan jól, miniszterelnök úr?), a 310 forintos euróról, Magyarország orosz kézre játszásáról. A Fidesz-KDNP tényleges intézkedéseit már tegnap sebtiben összeszedtem, reagálva szentkádéenpés Rétvári Bence keresztény gondolataira, úgyhogy itt nem is pazarolnám a helyet. Esetleg még kiegészítem azt a Horthy-korszak restaurációjával Nyírő József, Wass Albert és Tormay Cecil kötelező olvasmánnyá tételétől kezdve a Kossuth tér 1940-es évekbeli átalakításán át a Horthy szobor avatásokig. Ennyi.

Az Orbán beszéd pedig rém és rémunalmas volt. Biztos tetszett Bencsik Andrásnak vagy Szűrös Mátyásnak, de nekik kevesebb is tetszik. Ami a legunalmasabb Orbánban, az a szűnni nem akaró paranoiája, a permanens vuduzás. Meglát egy ellenzéki politikust, választót vagy csak valakit, aki nem előfizetője a Magyar Nemzetnek vagy nem iratkozott fel a Századvég hírlevelére, és már frusztrálódik, már »nemzetre rátörőket« lát, minden bokorban rá váró ellenséget. Ki az, aki még nem alszik be ettől?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2014. február 18. 05:48
Mar pedig van es Jol csinalja a dolgat.Bevarta a kincstar szajat,Nem lehet tobbe lenyulni a milliardokat.Meg is latszik,sok mindenre jut,beremeleskre az oktatasban,egeszsegugyben,a koz.igazg-ban es meg szamtalan szakmaban. Faj ugye,foleg nektek,hogy nem lehet az adofizetok penzet szethordani. Sebaj,hadd fajjon minnel tovabb annal jobb. Egyetlen dolgot Nem vallal,visszavarni a szu..z...hartyat. Ilyeneknel mar-csak bivalyborbol lehetne,scsak szajon at.
Wagner Hopkins
2014. február 18. 00:04
A kampánypénzekre hajt a volt jobbikosok új pártja? A kampánypénzekre hajt az új radikális jobboldali párt a Jobbik szerint. A Magyar Hajnal Mozgalmat a parlamenti pártból kizártak alapították. Bár tagjaik közé nyilatkozataik szerint sem volt szocialistákat, sem egykori liberálisokat nem vesznek fel, egyik meghatározó politikusuk volt felesége nem más, mint a Bajnai-féle szövetség társelnöke, Szabó Tímea. Az elnök Kisgergely András gyújtotta fel a sárba ragadt vízágyút az MTV ostromakor. Tettéért négy év felfüggesztetett börtönt kapott. A Magyar Hajnal balra zár, volt MSZMP-, MSZP- vagy SZDSZ-tagokat nem vesz fel soraiba. Bár azt mondják, az Együtt–PM is kizáró ok, a Magyar Hajnal egyik meghatározó alakjának, az egykor szintén jobbikos Hunyadi Gábornak a volt felesége nem más, mint Szabó Tímea, az Együtt–PM Szövetség társelnöke. http://mno.hu/ahirtvhirei/a-kampanypenzekre-hajt-a-volt-jobbikosok-uj-partja-1198185
tevevanegypupu
2014. február 17. 23:00
Annyira de annyira sötét ez a lány. Ha a pártjának segíteni akar, akkor legjobb lesz ha befogja, a párt is jobban tenné ha ezt a nőt bezárná addig míg van a kampányidőszak..csak árthat, ezt jóindulatúan mondom, komolyan.
blackhorse
2014. február 17. 22:47
Ilyen nincs tényleg.Egy gerinctelen nő bírál mást.Jó vastag a bőr a képeden.Várom a napot,mikor a böszmének fogsz kampányolni,teljes természetességgel.Szégyelld magad,egy székért eladnád a hazád is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!