Metró, Illés és Omega nélkül

2014. április 02. 14:57

Egyébként: szépni szép, avantnak gárd, előrének mutató, nagynak szabású, de miért van a föld alatt? Ki fog oda lemenni? Minek?

2014. április 02. 14:57
Uj Péter
NOL

Szombaton leereszkedtem a föld alatti katedrálisba. Ott van éppen, ahol régen egy húgyszagú, alig kivilágított horroralagúton kellett átmenni Kelenföldről Őrmezőre, mindenféle veszélyesnek tűnő formák között, persze tizennégy-öt évesen még sok mindenki tűnik veszélyesnek... de mentem, minden hétvégén, az utolsó busz után. Aztán a nyolcvanas évek közepén lett egy fényesebb, szélesebb, fehérebb, műkövesebb alagút a helyén, a húgyszag persze lassan visszaköltözött, és hát annyival kevesebb millió eurót kéne visszatörlesztünk, ahányszor én itt láttam a hajnali első vonat (pusztaszabolcsi személy) indulási idejét (3:30) azon a megfejthetetlenül forgó MÁV-kijelzőn. És hiába volt itten annyi szép élmény, mindkét lakótelepen, az első csajomtól megszámlálhatatlan mennyiségű park- és panelbuliig, meredek kocsmázásig (vannak-e még kelenföldi szkinhedek?), azért az Etele tér mindig az a reménytelen, Edda Művek-hangulatú hely maradt, és most tessék, üvegek és fémek, a fény városa a föld alatt. (Ka-ted-rál.)

Ezt a metrót pont a gyerekkorom alá építették. Nekem nem is Kelenföldi pályaudvar–Bikás park–Újbuda központ–Móricz Zsigmond körtér–Gellért tér, hanem Verpeléti borozó–Tengernagy–Szonáta–Mészöly–Kisrabló.

Egyébként: szépni szép, avantnak gárd, előrének mutató, nagynak szabású, de miért van a föld alatt? Ki fog oda lemenni? Minek?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. április 02. 22:06
Érdekes! Volt a "NAGY TERV", az SZDSZ 5 választáson át ezzel a csodafegyverrel kampány-hülyítette a debil budapestieket, akiknek semmi nem elég drága, de jé, ez a bal-liberó hisztérika "újpéter" akkor egyszer sem költött egy sort sem ellene...
Bro222
2014. április 02. 22:01
Kíváncsi vagyok a korábbi a metro mellet elkészült irományaidra, mert eddig kurvára fontos volt nektek, de így, hogy nem ti adjátok át már snassz, meg ki fogja használni. Elmentek ti, meg a Demszky a vérbe...
lacipaci
2014. április 02. 20:59
Tisztelt Új Péter ! Stílussal, szellemességgel bíró tollforgatónak tartottam Önt, de amit művel az az elmúlt négy évben az már a hisztéria kezelésre alkalmas fokozatát idézi. Sajnálom, de nem szánom.
peti
2014. április 02. 19:10
Azért, így jobban belegondolva, tényleg ész és fasz megáll. Demszki 4-es metrót akar lopás- és kampánycélokra. Főleg lopni, ugye. Fidesz megfúrja, amikor és amíg teheti. Aztán a szoci-libsi kormány alatt Demszki csak elkezdi a nagyüzemi lopást, a projekt csúszik persze vagy 10 évet, meg az égig ér a költsége. A Fidesz kénytelen-kelletlen befejezi, merthogy most akkor robbantoták volna be a picsába? Erre ki a hibás az egész elbaszott metróért? Hát persze, hogy a Zorbán! És a liberálisok képesek pro-Demszki tüntetést szervezni. És nem akarják érteni, hogy miért köpnek ki a magyar emberek, ha a "liberális" szót meghallják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!