A templom nem hajléktalanszálló

2014. december 30. 18:18

A templom nem hajléktalanszálló, mert más a feladata, mások a lehetőségei.

2014. december 30. 18:18
Sümegi Noémi
Válasz.hu

„Az alaphír, amely a police.hu-n jelent meg tegnap reggel, így hangzott: »Hajléktalan szállóra vitték a férfit. A hajléktalan férfi nem akarta elhagyni a bonyhádi templomot. A bonyhádi Katolikus Templomból tettek bejelentést a rendőrségre 2014. december 28-án 18 órakor, mert egy helyi hajléktalan férfi a templom előterébe bement, így az épületet nem tudták bezárni. A rendőrök a helyszínre mentek és a férfit intézkedés alá vonták, aki elmondta, hogy nagyon fázik és a cipőjének talpa is levált. Az egyenruhások felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik a férfit, aki a rendőrökkel együttműködött és a templomot elhagyta. A járőrök a hajléktalan férfit a szekszárdi hajléktalan szállóra vitték, ahol az intézmény munkatársai befogadták.«

Ezt vette át a Tolnai Népújság »Templomba menekült a hideg elől, rendőrök vitték el« címmel, a híradás tartalma megegyezett az előzőével. Ebből lett aztán olyan cím a 444.hu-n, hogy »A hideg elől a templomba ment a hajléktalan, ráhívták a rendőröket«, illetve a hvg.hu-n »Rendőrt hívtak a templomban menedéket kereső, fázó hajléktalanra«. A Facebookon a hírt már sokan úgy osztották meg, hogy szép kis karácsonyi történet Bonyhádról, a kommentelők között pedig elszabadult a pokol: a keresztényeket gyalázó, a felebaráti szeretetről papoló, szemforgató, álszent, sőt gyűlölködő mondatok sorjáztak, és valószínűleg mindenki úgy osztotta, lájkolta a híradásokat, hogy valójában fogalma sem lehetett arról, hogy mi történt Bonyhádon.

(...)

A templom nem hajléktalanszálló, mert más a feladata, mások a lehetőségei. Hogy az egyházak hogyan, hányféleképpen segítenek a rászorulókon, azt nem kell részletezni, hogy egy hajléktan miként kerül ilyen helyzetbe, és mi lenne hosszú távon a jó megoldás, az szintén más történet, de addig is a legjobb választás a hajléktalanszálló. És ezt valószínűleg a hajléktalan is tudta, hiszen senki nem lakhat templomban. Természetesen előfordulhatnak olyan esetlek, amikor meg kell nyitni a templomokat (háború, természeti katasztrófa): ez most nem az volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. január 31. 16:56
Mindennek és mindenkinek helye van. A hívőknek a templomban, a hajléktalannak a szállón.
Akitlosz
2015. január 06. 01:22
"A templom nem hajléktalanszálló, mert más a feladata, mások a lehetőségei." Na ezt sem isten mondta! De nem is Jézus!
Mystes
2015. január 06. 00:19
persze, hogy megoldják. a padlóra hugyoznak.
potyka
2015. január 06. 00:18
Aztán tudod e miért nem akarnak oda menni, amelyik nem piás az sem? Egyébként téged kurvára nem érdekel, elevenen égetnéd el mind! Csak nehogy egyszer te is valamiért odakerülj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!