Ördögi kör

2015. július 02. 07:56

Félretéve a Jobbik iránt érzett gyűlöletüket, a kormánypártiak mindannyian behúzták a neve mellé a strigulát.

2015. július 02. 07:56
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„És akkor térjünk át a mára! Az új felügyelőbizottság felállítása már másként történik, mint előzőleg, mert a parlament időközben körmönfontan módosította a törvényt. S mivel a helyszín az Országgyűlés, a résztvevők pedig politikusok, jellemzően ésszerűtlenül, azaz kizárólag politikai szempontok szerint formálódik a testület. A kormánypártok jelöltjei természetesen mindenkori bábok, beleértve az elnökjelöltet, Papcsák Ferencet. Aki ráadásul a felügyelőbizottsági tagság követelményének sem felel meg, hiszen a törvény szerint hitelintézeti, pénzügyi, illetve számviteli kérdésekben kiemelkedő szakmai ismeretekkel kellene rendelkeznie. Vele ellentétben viszont ott van az LMP jelöltje, a kitűnő Róna Péter professzor, aki – korábban a legállhatatosabban ragaszkodott az MNB működésének szoros ellenőrzéséhez, azaz leginkább képviselte a magyar állampolgárok akaratát – egyetlen szavazatot sem kapott a gazdasági bizottságban. Ami a jogszabály fondorlatos megváltoztatása mellett a Fidesz–KDNP szolgalelkűségének, a Jobbik tájékozatlanságának és ostobaságának, a haszontalan MSZP kétarcúságának, az ülésről távol maradt LMP infantilizmusának, valamint az MNB-vezetés visszatetsző ügyeskedésének tudható be. A jelölési folyamatnak az lett az eredménye, hogy az ellenzéki pártok közül csupán egyetlen, a Jobbik jelöltje kapott esélyt a tagságra, akinek súlya kevesebb lesz a semminél. Jóhiszeműen értékelve a folyamatot, talán ez az oka annak, hogy félretéve a Jobbik iránt érzett gyűlöletüket, a kormánypártiak mindannyian behúzták a neve mellé a strigulát.


A jelöltekről a parlament szavazni fog nemsokára, az azonban már most látható, hogy ebben a meccsben a társadalom újra csak vesztésre áll.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. július 02. 13:33
"Félretéve a Jobbik iránt érzett gyűlöletüket" lehet hogy ezzel szamodra elkepzelhetetlent mondok, de attol, hogy egy part ellenzeki, meg nem feltetlen kell "gyulolni". Jo, tudom, nalatok ez alap, de nem mindenki van kulonos anyagbol gyurva.
Nielsen
2015. július 02. 13:27
Simicska seggnyalója
moloy
2015. július 02. 10:40
"...iránt érzett GYŰLÖLETüket..." Nem értem!
néhai Ch.Pilot
2015. július 02. 09:54
A parlamenti "ördögi körhöz" képest a hazaáruló Magyar Nemzetnél csak ördögi félkör (180 fokos fordulazt) valósult meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!