Kampány indul a hegyvidéki iskolákban az internet veszélyeiről

2016. szeptember 22. 20:25

Pokorni Zoltán szerint alábecsüljük az internet jelentette veszélyt. A XII. kerület polgármestere beszélt a Normafa-projektről és a Déli pályaudvarról is. Nagyinterjú.

2016. szeptember 22. 20:25
Pokorni Zoltán
Válasz.hu

Az online világ veszélyeire figyelmeztető kampányt indít a kerületi iskolákban Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, akit ezen kívül a Normafa-projekt helyzetéről és a Déli pályaudvar sorsáról is megkérdeztünk. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Kutatást készíttetett és kampányt indított a XII. kerületi önkormányzat az internetes világban a diákokra leselkedő veszélyek megelőzése érdekében. »Talán az a legtanulságosabb eredmény, hogy alábecsüljük a probléma nagyságrendjét« — mondja Pokorni Zoltán polgármester, aki szerint a felmérés kimutatta, jóval nagyobb arányban találkoznak a fiatalok agresszív üzenetekkel, szexuális zaklatással és káros tartalmakkal, mint a szülők feltételezik. A kerület ezért tanári továbbképzést szervez, és szeretnének kiképezni olyan gimnazistákat, akik foglalkozást tartanak a kisebb diákok számára a témában, és ezt az érettségihez előírt közösségi szolgálatként is elszámolhatnák.

Pokornit a Normafa-projektről és a Déli pályaudvar sorsáról is kérdeztük. »A budapestiek és a kerületi lakosok érdeke is, hogy maradjon kötöttpályás tömegközlekedési kapcsolat a Kelenföldi pályaudvar és Buda szíve között« — mondja Pokorni Zoltán, aki szerint a volt teherpályaudvari terület rehabilitációja — kis túlzással — már holnap megkezdődhetne, a fejpályaudvart azonban meg kell őrizni.”

(A teljes interjú a szeptember 15-i Heti Válaszban olvasható.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. szeptember 30. 16:30
1. Olyan, minden szegmensét a való életet átfogó mentális alapvetésű nevelésre van szükség, amely a régi helyére szinte 100%-ban újat állít. De a Biblia alapvetéseit egyetlen pillanatra nem hagyja szem elől téveszteni. Pl.„Tiszteld apádat és anyádat, 3hogy boldog és hosszú életű légy a földön.” És még legalább 50, vagy 100 hasonló. 2. A törvényalkotás felelőssége azokat a törvényeket meghozni, amely a fiatalkorúságot 21 éves korig terjeszti ki, és ez alatt rendkívüli 3 csapás törvények sorát hozza meg.Pl. 21 éven aluliakat, akik drog, pornó veszélynek tesz ki, soha semmiféle formában ne foglalkozhasson fiatalokkal kapcsolatos tevékenységgel. Azt a "szórakozóhelyet", ahol egészségre káros hang, fény, effekthatásokat alkalmaz, drákói pénzbírsággal kezdve büntetni, ezeket a büntetéspénzeket az egészségügyi károsodás gyógyítására fordítani stb. 3. Reklámok, médiamegjelenések esetében sztandard büntetések kidolgozása, szintén a fiatal emberek egészségkárosodásának helyreállítása céljából. Estébé, estébé, lehet hosszan folytatni. A jövő munkahelye az együttműködési képességre alapul. Ergo: a beszédkultúra meghatározza a fiatalkorú karrierlehetőségét. Az oktatásban a helyes beszéd, stílus és -kultúra tantárgy megalkotása és sürgős bevezetése a tiszteleten alapuló személyközi kapcsolatrendszer konszolidálására. Ezek csupán a jéghegy csúcsai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!