Magyarország kormányának reagálása az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának közleményére

2017. március 31. 21:26

Magyarország kormánya készen áll arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államok kormányával Soros György Magyarországon működő egyeteméről.

2017. március 31. 21:26
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Magyarország Kormánya

„Magyarország kormánya meglepetten tapasztalja, hogy az Egyesült Államok Külügyminisztériuma ténybeli tévedéseken alapuló sajtóközleményt tett közzé.

Magyarország szuverén ország, amely külkapcsolatait a kölcsönös tisztelet, a jószándék és a megegyezésre törekvés jegyében alakítja. Magyarországon szándékaink szerint csak olyan, nem európai uniós államhoz tartozó egyetemek működhetnek, amelyekről Magyarország államközi szerződést kötött az érintett állammal. Ennek megfelelően Magyarország kormánya készen áll arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államok kormányával Soros György Magyarországon működő egyeteméről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. április 02. 00:21
És azt tudja Kovács úr, hogy "több mint 150 tudós, köztük 14 Nobel-díjas írt nyílt levelet a CEU-ügyben"? Megható ez a szolidaritás! A világ tudományos elitje összefog a gonosz hatalom által veszélyeztetett Campusért. Tényleg? Mármint, hogy: tényleg veszélyeztetett? Hiszen maga az iskola – így a világ tudományos élete – nincs veszélyben. Soros bármikor áttelepítheti bárhova. (Litvánia már be is jelentkezett [http://index.hu/belfold/2017/03/29/ceu_reakciok/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_egyetem_201704]. Nem is először fordulna elő. Budapestre is úgy került, hogy Prágából kiebrudalták [https://atlatszo.hu/2017/03/31/igy-uldoztek-el-a-ceu-t-szlovakiabol-es-csehorszagbol-az-1990-es-evek-elejen/]. Csak akkor mintha nem lett volna ekkora médiazaj körülötte. Lehet, hogy nem hallatszott idáig olyan messziről? Hm…) A diákoknak nyilván nem okozna gondot és feltehetően a legmagasabb tudományos színvonalat reprezentáló oktatógárda sem volna kénytelen kardjába dőlni, hogy innentől nem Budapestre szóló repjegyet kell venniük. (Magyar oktató már nem nagyon van köztük [http://magyaridok.hu/belfold/tomegesen-rugtak-ki-magyar-oktatokat-ceu-rol-1398034/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_egyetem_201704]). Nos, kivel is szolidarít akkor ez a rengeteg világszínvonalú tudós és szakember. A tiltakozó cikkek szerint a magyar tudományos életet éri PÓTOLHATATLAN VESZTESÉG, ha (populista, fasiszta, nácista, antiszemista, határkerítésista, ... ja, és gecista) Orbán ellehetetleníti szegényeket. Akkor tehát a magyar tudományos élet elképzelhetetlen mértékű csorbulásának veszélye verte ki a biztosítékot a világ vezető értelmiségénél? Olyannyira, hogy világméretű tiltakozásba voltak kénytelenek kezdeni? Nemá … Innentől csak egy dolog maradt, amit viszont tényleg veszélyeztet, ha a sulinak költözni kell (csak ezt nem nagyon írják le sehol, mivel az érte való szolidaritás nem túl „médiaképes”, de legalábbis igen alacsony – hogy ne mondjam: kontraproduktív – volna a propaganda-értéke). Nos, ez SOROS PÉNZE. Persze, attól nem félek, hogy szegény innentől kezdve ingyen-konyhára szorulna a napi betevőért, de egy ilyen költözés nyilván nem kevés pénzébe fájna. És EZÉRT képes fölállni száz-akárhány tudós a világ minden tájáról és nekiállni tiltakozó leveleket (alá-) írogatni. Elképesztő !!! Az egészben az a tragikus, hogy ezek szerint – és ez már Obama Nobel-díjánál is kezdett gyanús lenni – a tudományos élet elitje is – de legalábbis egy része – jól láthatóan Soros(ék) kezéből eszik.
noMores
2017. április 01. 14:04
A csavo az egyik legundoritobb fideszes majom.
catalina9
2017. április 01. 13:10
Az érvényes törvény!!!! 76. § (1)333 Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó képzési tevékenységet, ha a származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősül és az általa Magyarország területén folytatni kívánt képzés és az arra tekintettel kiállított oklevél államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó képzésnek (oklevélnek) felel meg és a működését az oktatási hivatal engedélyezte. ...." De mint Ignatyev elvtárs és a többi látványlibsi makogásából kiderül, itt valami hibádzik mégpedig az ÉRVÉNYES törvény szerint is: nézzük Ignatyev elvtársat: "A CEU egy közös amerikai-magyar egyetem, ahol 117 országból tanulnak diákok. Ez egy teljesen független AKADÉMIAI intézmény, amelyet minden amerikai és magyar hatóság akkreditált és elfogadott." nos hát igen ravasz Ignatyev elvtárs, de most ide nem "akadémiai " kellene, hanem "felsőoktatási" intézmény. tovább a lenini úton: "Nincs más otthonunk, csak Budapest. " mi a szösz hát mi van az amerikai oktatási intézménnyel? netántán nincs ilyen? no jöjjön akkor a "magyar" elvtárs: "Enyedi Zsolt, az egyetem magyar ügyekért felelős rektorhelyettese azt mondta, hogy... Másrészt megköveteli, hogy a külföldi egyetemnek oktatási tevékenysége legyen az anyaországában. A CEU Enyedi szerint NEM / N E M!!! / így lett kialakítva, és rengeteg ilyen egyetem létezik. Ez egy bevett forma. /Enyedi elvtársunk elfelejti, hogy itt nem bevett formáknak kell megfelelni, hanem a törvényeknek, hiszen jogállam van akkor is, amikor az Soros elvtárs érdekeivel éppen nincs harmóniában. Most érdekes módon a látványlibsik sem ordítanak a jogállamért/ tovább: "Miért lenne attól jobb a magyar felsőoktatás, ha nekünk New Yorkban is van campusunk. " Itt Enyedi elvtárs már egészen gyermeteg trükkökkel próbálkozik, keveri a feltételes módot a kijelentő móddal. Nem a pcgagyi nyelvtan szerint ez így lenne/van helyes: "Miért lenne attól jobb a magyar felsőoktatás, ha nekünk New Yorkban is LENNE campusunk. " na de ez esetben ki kellene mondani, hogy NINCS, ezt pedig lehetetlen, hiszen ez olyan igazság, amitől erősen ódzkodnak a látványlibsik. Gudfrend elvtárs is zavarba jött a konkrétumoktól, pedig nagyjából ugyanazok a "befolyásos magyarok" támogatták, mint akik most Soros elvtárs keltetőgépét, a CEU-t
Hunyadi Mátyás
2017. április 01. 11:14
Ebből a FIDESZ jól már nem kerülhet ki. Elég nagy marhák, hogy elkezdtek kötekedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!