Orbán Viktor és a Chávez-szabály

2017. december 08. 11:20

Az egyetlen elfogadható út a mindenkire egyformán vonatkozó jog útja. Jó hír: építhetünk ilyen országot.

2017. december 08. 11:20
Stumpf András
Válasz

„»Barátaimnak mindent, ellenségeimnek a törvényt«– a néhai Hugo Cháveznek tulajdonított mondatra tegnap hívta fel a figyelmem Boros Tamás, mint ami szépen leírja a jogállam Orbán-féle megközelítését. És tényleg. Szépen leírja. (...) Félreértés ne essék: nem az a gond, hogy az ÁSZ érvényt szerez a jognak. A gond az, hogy csak akkor szerez érvényt neki, ha az a kormánypárt érdekét szolgálja. A Chávez-szabály szerint.

A közpénzek bombabiztos védvonalai mögötti luxuslövészárkaikban magukat elnyomottnak tettető hős kormánykatonák által gyakran csak életképtelen nyünnyögők rögeszméjeként tételezett polgári Magyarországnál éppen ezért nincs érvényesebb és tartalmasabb eszme a placcon. Azon a bizonyos polgári Magyarországon ugyanis elfogadhatatlan mindkettő: az is, ami eddig a gyakorlat volt – hogy a jog sosem érvényesül, hogy kéz kezet mos, hogy mindenki többet költ kampányra a megengedettnél, de mindenkinél szemet hunynak a szervek. Meg elfogadhatatlan a chávezizmus is.

Az egyetlen elfogadható út a mindenkire egyformán vonatkozó jog útja.Jó hír: építhetünk ilyen országot. Ma ugyanis, minden ócska trükközés és chávezista tempó ellenére sincs diktatúra, nincs Kádár-rendszer. Választások ugyanis valóban lesznek. Ha van elég tisztességes ember, aki szeretné, hogy kormányon ne költhessenek tízmilliárdokat közpénzből pártkampányra (konzultáció), miközben ellenzékieket állami szolgaszervek vegzálnak és igyekeznek ellehetetleníteni, békés eszközökkel is lehet tenni ezért jövő áprilisban. Sajnos persze van rossz hírünk is. Nincs elég tisztességes ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2017. december 09. 15:31
nyálkás andrás
catalina9
2017. december 09. 15:04
A közpénzek bombabiztos védvonalai mögötti luxuslövészárkaikban magukat elnyomottnak tettető hős kormánykatonák által gyakran csak életképtelen nyünnyögők rögeszméjeként tételezett polgári Magyarországnál éppen ezért nincs érvényesebb és tartalmasabb eszme a placcon." Béndek Péter 2.0!
Mich
2017. december 09. 02:32
A náci-mosdató simicsicska már Chávezról hablatyol Magyarországgal kapcsolatben - egy libsibolsi propagandistára (Policy Solutions/Das Progressive Zentrum) hivatkozva... Neki is elment az esze és ezzel jól beillik Fletó, Geci Lajos és a náci Köcsög társaságába...
Akitlosz
2017. december 08. 21:26
"Az egyetlen elfogadható út a mindenkire egyformán vonatkozó jog útja." Na és hol van ilyen út? A mesében sem. Soha nem volt olyan, hogy a jog mindenkire egyformán vonatkozik és nem is lesz. Joga annak van, akinek ereje is van érvényesíteni a jogait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!