Orbán Viktor és a Chávez-szabály

2017. december 09. 17:50

Ezt látjuk most is, amikor az Állami Számvevőszék négy hónappal a választás előtt 660 millióra bünteti a Jobbikot.

2017. december 09. 17:50
Stumpf András
Heti Válasz

„»Barátaimnak mindent, ellenségeimnek a törvényt« – a néhai Hugo Cháveznek tulajdonított mondatra tegnap hívta fel a figyelmem Boros Tamás, mint ami szépen leírja a jogállam Orbán-féle megközelítését. És tényleg. Szépen leírja.

Ezt látjuk most is, amikor az Állami Számvevőszék négy hónappal a választás előtt 660 millióra bünteti a Jobbikot tiltott pártfinanszírozás miatt.

Azoknak, akik szerint nincs itt semmi látnivaló, hiszen valószínűleg tényleg áron alul jutott a Jobbik plakáthelyekhez, tehát jogilag teljesen rendben van az ÁSZ döntése, egy gyorsan lefuttatható behelyettesítős játékot ajánlanék a figyelmébe. Azt, amelyet Török Gábor szokott javasolni ilyen esetekben.

Tessék elképzelni a következőt: 2005-öt írunk, december van. Az akkor még szocialista Gyurcsány Ferenc már évekkel korábban beültette MSZP-s emberét az ÁSZ élére. A számvevőszék soha semmi kivetnivalót nem talál a pártok működésében, elfogadja a beszámolójukat, viszont négy hónappal a választások előtt 660 millióra bünteti a Fideszt. Tiltott pártfinanszírozásért. Mert Simicska Lajostól áron alul szereztek plakáthelyeket.

Ha ön, kedves olvasó, azt mondja, hogy ez is rendben lett volna, vagy hogy egyik sincs rendben, akkor önnek véleménye van. Ha ez nem lett volna rendben, de most, amikor Orbán csinálja ugyanezt Vonával, az teljesen oké: akkor önnek nem véleménye van. Hanem pártja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2017. december 09. 19:15
Ha félreteszed a Zorbán utálatodat, te tényleg el tudnád képzelni, hogy az ő helyzetükben egyszerűen tökön lövik magukat? Tetejébe úgy, hogy abból az ellenzék egy nagyobb darabja jöjjön ki jól? Ugyanmár. Ilyet csak azok vesznek be, ész nélkül, akik már mindent be akarnak venni, csakhogy dögöljön már meg a Zorbán.
Berecskereki
2017. december 09. 18:42
András! Van még aki megveszi a Heti Választ? Már csak a korábbi fele, vagy harmada?
Berecskereki
2017. december 09. 18:41
"Tessék elképzelni a következőt: 2005-öt írunk, december van. Az akkor még szocialista Gyurcsány Ferenc már évekkel korábban beültette MSZP-s emberét az ÁSZ élére." Tessék elképzeli, hogyha 2006-ban a választások előtt az EU nyilvánosságra hozza a valótlan konvergencia adatokat mi lett volna a következménye! Azt tudjuk, hogy a sunyításnak mi lett az eredménye.
madarasi.abel
2017. december 09. 18:32
Rétvári nem kampányolt, hanem krumplit segített osztani a rászorulóknak. Számla a krumpliról nem volt, "támogatásként" kapta a Fidesz. Szerintetek ennek is bármikor utána jár-e az ÁSZ, hogy ez hogy is volt? Piti összeg, de azért jelzi, hogy merre lejt az ÁSZ pályája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!