A szavazók az EU-ban lenézett Orbánt igazolják

2018. június 29. 13:04

Az Euro-elit sosem volt távolabb a hétköznapi szavazóktól, mint az előző évek migrációs káosza közben, s a szavazók álláspontja Orbánt igazolja, nem Merkelt.

2018. június 29. 13:04
Mark Higgie
The Spectator

„Az EU politikai elitje úgy kezelte Orbánt, mintha ő csak egy aberráció lenne, amikor merészelt eltérni a merkeli bölcsességtől a harmadik világ Európába való meghívásának ügyében, 2015-ben. A leereszkedő brüsszeli hangok szerint a hidegháború évei miatt a szegény, egyszerű kelet-európaiak nem értették meg, hogy ha az EU-ban vannak, a multikulturalizmus és a diverzitás gazdagító lehetőségeknek számítanak, amelyeket elkerülehtetlenül magukévá kell tenniük, ha rendes, felnőtt európaiakként akarják magukat elfogadtatni. 

Az Euro-elit sosem volt távolabb a hétköznapi szavazóktól, mint az előző évek migrációs káosza közben, s a szavazók álláspontja Orbánt igazolja, nem Merkelt. A brüsszeli helyesen gondolkodók azt hitték, hogy a migrációellenes hangulat elmúlt, amikor a francia Nemzeti Front és a holland Geert Wilders nem tudott nyerni a választásokon 2017-ben – habár sosem volt valószínű, hogy nyerni fognak. De minden mostani választáson Európában, beleértve ezeket is, az erősebb határellenőrzést követelő pártok támogatottsága jelentősen nő, s ez kormányváltásokhoz is vezetett, főleg Közép-Európában, beleértve Ausztriát, s most Olaszországot és talán Szlovéniát is. Brüsszel idegesen figyeli Svédországot, ahol a szeptemberi választásokon lehet, hogy váratlanul magas lesz a migrációellenes Svéd Demokraták támogatottsága. És most Merkelnek még egy olyan belügyminiszterrel és koalíciós partnerrel is együtt kell működnie  Horst Seehofer személyében, akinek, úgy tűnik, nagyobb bizodalma van Orbánban, az olasz belügyminiszterben és a Lega-vezető Salviniban, mint saját kancellárjában. Eközben pedig Orbán természetesen épp megnyerte a negyedik választást egy óriási, kétharmados többséggel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2018. június 30. 08:53
Igen lenézik Orbán Viktort, mert nem áll be a soros sorba, mert szembe merészel menni velük, mert a pc genderbuzológus aberrált tanaikkal szembe merészel menni!!.....mert a nép akaratát meri ...bátran...képviselni!!
választópolgár
2018. június 29. 23:59
Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy az eu úgynevezett fővárosa: Belgium és brüsszelben a demográfiai helyzet úgy áll hogy pontosan itt fognak elsőként európában többségbe kerülni a pirézek. A sors csúnya fintora lesz, amikor hamarosan a demokratikus választásokon, iszlám párt kerül hatalomra, amely felszámolja a demokráciát és bevezeti a többség akaratát: az iszlámot. Felkészül valaki bárki vagy akárki az ezt követő forgatókönyvre?
zakar zoltán béla
2018. június 29. 21:43
Tény és MIMM!
hajjaj
2018. június 29. 21:36
"Te is tudsz már a zsebedben is röhögni." ott franciázik kis pénzért...a szukájával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!