Nem Orbán Viktort képviselem a testület élén, hanem a tanácsadója vagyok

2019. augusztus 12. 13:48

Mivel én vagyok a testület elnöke, úgy gondolom, hogy annak a nevében az én szavam dönt.

2019. augusztus 12. 13:48
Maróth Miklós
hvg.hu

„Amiről most beszél, az kutatóhálózati oldalról félelemként jelent meg egy éve, volt, aki azt sejtette, az egész átalakítás végén az lesz, hogy a kutatóintézeteket – vagy azok egy részét – egyszerűen betolják az egyetemek alá.

Én nem azt mondom, hogy össze kell őket olvasztani, erről szó sem lehet, ha rajtam múlik, ez nem fog megtörténni, tekintettel arra, hogy az Akadémia részéről nem alaptalan félelem, hogy az egyetemek lenyelnék a kutatóintézetekkel együtt kapott pénzt.

Tehát akkor nem lesz összeolvadás.

Ezt annyiban finomítanám, hogy bizonyos csoportok esetében Lovász László is lehetségesnek tartja ezt. Olyan vidéki csoportoknál, amelyek fizikailag most is egyetemen belül vannak, például a Regionális Kutatóintézet egyes vidéki egységei. Fölmerült ez az Agrártudományi Kutatóközpontnál is, amely az Állatorvostudományi Egyetemen működik. A kutatók megkérdezése után ezeket megvizsgálhatjuk, de a többiről szó sem lehet.

A HVG információi szerint Palkovics László a Természettudományi Kutatóközpontban tett látogatásakor azt mondta, a szociológusok a kutatóhálózaton kívüli intézményekhez, valamelyik egyetemhez kerülhetnek.

Ezt én is hallottam, erre mondtam, hogy nem látom értelmét.

Az ön szava dönt, vagy a miniszteré?

Palkovics László egyértelmű felhatalmazást adott a terület összefogására és vezetésére, az irányítótestület pedig azért van, hogy irányítson. Ez alapján mivel én vagyok a testület elnöke, úgy gondolom, hogy annak a nevében enyém.

Csakhogy több testületi tag szorosan köthető hozzá, akadémiai oldalról is.

Ez nem úgy működik, hogy annak a véleményét fújom, akivel jóban vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. augusztus 12. 19:01
ez a Maróth egy épeszű fickó...
rajgy
2019. augusztus 12. 16:15
Ez is egy lakáj.
zakar zoltán béla
2019. augusztus 12. 15:06
Hülyéknek és überráltaknak sohasem szabad magyarázkodni!!!
121212
2019. augusztus 12. 14:22
"Az Emmi alá tartozó Magyarságkutatóval kapcsolatban kikérték a véleményemet, a programot és a stábot illetően erős kételyeimnek adtam hangot. A szlavisztika és a finnugor nyelvészet kihalt, anélkül pedig nincs magyarságkutatás. Ha a Magyarságkutató ezeket a hiányokat pótolná, akkor értelmes tevékenységet folytathatna."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!