Donald Trump eddig nagyon jó elnök volt

2020. február 03. 20:51

Hiba, hogy az Egyesült Államokban nem tisztelik az elnöki hivatalt.

2020. február 03. 20:51
Tony Abbott
Wall Street Journal

„Azt kell mondanom, hogy ezen a washingtoni úton feltűnt, hogy az elnöki hivatal iránti tisztelet nem annyira gyakori, még itt, az Egyesült Államokban sem.

Ez hiba, ha fogalmazhatok így, mert ő nem csak a maguk elnöke. A szabad világ vezetőjeként – mert az elnök Amerika erejéből és jóindulatából következően elkerülhetetlenül az – bizonyos értelemben ő mindenki elnöke, és a világnak legalább annyira fontos az ő sikere, mint Amerikának.

Ha az elnök erős, Amerika is erős. És ha Amerika erős, Ausztrália is erősebb, Britannia is erősebb, Kanada is erősebb, és a szabad világ minden országa erősebb. 

Ezért követi sok ember az Egyesült Államokon kívülről az elnökök tündöklését és bukásait majdnem olyan közelről, mintha mi magunk is ennek a nagyszerű köztársaságnak lennénk a polgárai. 

Sokak nagy meglepetésére – tekintve a Donald Trump elnök megválasztását övező aggodalmat –, és igen, valamennyire az én meglepetésemre is – tekintve, hogy Trump úr nézetem szerint már-már egyedülállóan rosszul kvalifikált volt egy ilyen hivatalhoz – azt gondolom, hogy eddig elég sikeres volt: a stílusa néha csikorgós, de mindeddig egy nagyon jó elnök volt. 

Talán csak a Trump okozta működési zavar uralkodott el, de évek óta most van az első olyan időszak, amikor a központi narratíva nem Amerika bukásáról szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. február 04. 14:59
Korrekt. Trump elnök úr újra győz.
Kegyes urunk Karolus
2020. február 03. 23:39
Nem tudom milyen elnök Trump, de ezerszer jobb, mint Clintonné lett volna.
mokány
2020. február 03. 22:01
Jól nézzétek meg a listát. Soha többet kommunistát.
Emmanuel Goldstein
2020. február 03. 21:40
Tényleg baromi jó elnök: - az orosz titkosszolgálat juttatta a hatalomba - visszaél a hatalmával és akadályozza az igazságszolgáltatást pl. Ukrajna ügyében (lásd. impeachment), ami jogbizonytalanságot kelt - utcai erőszakra és terrorcselekményekre uszítja az amerikai szélsőjobbot (lsd. Charlottesville, El Paso, Pittsburgh), megosztja az amerikai népet - egy csomó kettős amerikai állampolgár utazását, tanulását és munkavállalását nehezíti a bevándorlásellenességgel - több millió amerikai életét teszitönkre az Obama-féle reformok leépítésével - gyalázatosan gyenge megállapodást kötött Kínával - a nemzetközi tarifák és kereskedelmi háborúk miatt lejtmenetbe került a mezőgazdaság - káoszt és hatalmi vákumot generál a Közel-Keleten - kizárólag a multinacionális nagytőke, a fegyverlobbi és a személyes meggazdagodását érdekeit tartja szem előtt - rongálja a média hitelességét, a független intézmények jogállását - elnöksége alatt növekedett a rendőri brutalitás és a korrupció - környezetvédelmi intézkedései évtizedekkel vetették vissza az országot és a szennyező cégeknek kedveznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!