Vajon most meddig tűrjük, hogy az arcunkba hazudjanak?

2022. augusztus 03. 16:53

Lokális kivétel a globális összeomlásban – annyiban, hogy mi összeomlunk, ők meg nem.

2022. augusztus 03. 16:53
null
Pintér Bence
Azonnali.hu

„Hülye kérdés, mondhatnánk arra, amit a címben kérdezek, hiszen mint azt legutóbb is kifejtettem, tizenkét – harminckét, kinek-kinek ízlése szerint – tűrjük, és tűrtük előtte is harmincháromig, meg hát az előtt is. Néha nem tűrjük, és robban, akkor vagy jönnek az orosz lovasrohamok/tankok, vagy nem jönnek, aztán annyi.

Most pedig nem csak tűrjük, nem erőlteti ránk senki ezt a dolgot. Tapsolunk neki! Április harmadikán hárommillió ember szavazott boldogan s dalolva Orbán Viktorra és a Fideszre.

Nem mintha olyan óriási esélyekkel kecsegtetett volna, ha Márki-Zay Péterre és az ellenzéki összefogásra szavazunk, mégis: rögzítsük a tényt. Annak ellenére szavazott hárommillió választó a Fideszre, hogy csak egy kis odafigyeléssel is világos, hogy hazudnak kicsiben és nagyban, hazudnak helyben és országosan, vagy ha nem hazudnak, hát megfutamodnak a valódi viták és valódi kérdések elől, tét nélküli áltémákkal, gumicsontokkal, bolhából felfújt identitáspolitikai és fasisztoid jellegű pánik- és gyűlöletkeltéssel terelik, terelik örökké a témát.

Eközben a baloldal által elfuserált nullás évek után pontosan ugyanúgy elfuserálták a tizes éveket is. Hiába az óriási felhatalmazás, hiába a globális kapitalizmus egyik legsúlyosabb válsága utáni gazdasági konjunktúra, pénz- és hitelbőség, az EU-s pénzeső: nem fektettek az egészségügybe, az oktatásba, az energiahatékonyságba, a mélyszegénység felszámolására, a cigányság integrációjába, a hazai, valódi értéket teremtő vállalkozásokba. Nem fektettek gyakorlatilag semmibe, aminek hosszú távon értelme lenne.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2022. augusztus 09. 15:51
Hogy te mekkora hülye kis fasz vagy !
Bné Andrea
2022. augusztus 08. 16:21
Mindig röhögnöm kell, ha a felsorolt problémák közt ott van a cigányság integrációja. Mintha nem tudnák az emberek az elmúlt 200 év tanulságát levonni és felfogni aggyal: lehetetlen azokat integrálni akik semmiféleképpen sem akarnak beilleszkedni. Iszonyúan kevés cigány hajlandó fejlődni. Akik viszont igen, azok nem állnak meg és tepernek életük végéig. De nekik nem az állam meg politikusok kellenek hozzá, hanem az akarat. A mélyszegénység téma még egy érdekes dolog. Éltem, dolgoztam Baranyában. A setét Baranyában. Emberek, beindult a családi adókedvezmény, rájöttek hogy nem fognak megélni a gyesből meg a családiból, meg a fogyatékosságiból. Úgyhogy elkezdtek dolgozni. Amelyik meg nem hajlandó dolgozni vagy fejlődni, azért meg nem kár, bocsi. Sokszor olyan mocskot, szemetet kellett látnom az állítólagos mélyszegényeknél, hogy a gyomrom fordult ki. Közben italra, kólára, cigire futotta. De a gyereknek a védőnő szerzett cipőt, suttyomban.. Úgyhogy hagyjuk ezt az álszent cigányos, mélyszegényes süket sódert. Nem fektettek semmibe aminek hosszú távon eredménye lenne? Hát persze, hiszen az utak rendbetétele, a csatornahálózatok kiépítése és korszerűsítése, Paksi atomerőmű, a kórházak és iskolák felújítása az semmi. Az csak úgy odavarázsolódott egyik estéről másnap hajnalra. A vállalkozások se kaptak folyamatos támogatásokat, a családok se. Nyilván a napelemtámogatások, hőszivattyútámogatások, a Magyar Falu program meg a többi hasonló is csak álom volt. Hogyne. Azért megkérdezném a srácot: mennyit és mi a picsát szív százon, hogy ennyire nem veszi észre a valóságot önmaga körül?
veszettkutya2142
2022. augusztus 08. 13:52
Már megint Hazudsz!
kitiltott
2022. augusztus 08. 07:40
Ez hol él ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!