Zsidó Világkongresszus: A Jobbik fenyegetés a magyar demokráciára

2013. május 07. 13:40

Magyarországnak fel kell ismernie, hogy a Jobbik ideológiája és tevékenysége komoly fenyegetést jelent a magyar demokráciára, és minden demokratikus erőnek fel kell lépnie a szélsőségekkel szemben – áll abban a határozatban, amelyet a Zsidó Világkongresszus (WJC) budapesti közgyűlésén fogadtak el kedden.

2013. május 07. 13:40

A WJC határozatában az olvasható: nagy aggodalommal figyelik, hogy néhány európai országban, így Görögországban és Magyarországon megerősödtek a szélsőjobboldali, neonáci pártok, amelyek „nyíltan dicsőítik Hitler náci rezsimjét”, a náci terminológiát használják a zsidókkal és más kisebbségekkel kapcsolatban, továbbá „a szélsőséges antiszemita beszédnek, a nemzeti sovinizmusnak, az antikapitalista és antiszocialista retorikának azt a mérgező elegyét teszik magukévá”, amely annak idején a náci párt gondolkodását is fémjelezte.

Sürgetik a magyar hatóságokat, hogy tegyenek hathatós intézkedéseket: dolgozzanak ki megfelelő szabályozást az ország minden állampolgárának védelmére, különös tekintettel a „sebezhető kisebbségekre”, így a zsidókra és a romákra, és alakítsanak ki megfelelő szabályozást a gyűlölet-bűncselekmények és a holokauszttagadás szankcionálására – írták. A WJC a dokumentumban azt is szorgalmazta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és az ország más vezetői csatlakozzanak csaknem 40 ország 125 törvényhozójához, akik aláírták az antiszemitizmus elleni 2009-es londoni nyilatkozatot. A szervezet a határozatban egyebek mellett kitért arra is, hogy azokban az országokban, ahol erre vannak alkotmányos lehetőségek, vegyék fontolóra a neonáci pártok és szervezetek betiltását.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2013. május 08. 09:21
Zsidó hírek , Jewish News One : "Magyarországot egyszer már elpusztították lerombolták, tönkretették, nem kellene erre sor kerüljön még egyszer." Evelyn Sommer az észak-amerikai zsidók képviselője a büdös kurva .
neven
2013. május 07. 22:40
A Zsidó Világkongresszus nyilvánvalóan azért jött Budapestre ülésezni, hogy nyíltan provokálja az országot, Orbánt, a Fideszt és a Jobbikot. Nem szabadott volna erre felülnie a Jobbiknak..mert csak muníciót adott volna a zsidók szájába..még jó, hogy a tüntetésük nagyon "lagymatag" volt!!
kerecsen
2013. május 07. 21:11
@párizsi! Sajnálom, hogy lekésted a Marseilles-i vonatot Hiányozni fog a hülyeséged.... Valami frappáns névvel gyere vissza. Mondjuk, @Maurice Thorez jó lenne. (neked!)
Soma
2013. május 07. 21:05
Nagyon furcsa szerzet ez a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!