Európai Bizottság, Altus Zrt. és a következmények nélküli Gyurcsány

2015. május 04. 15:10

Ez valóban olyan döntés, mintha Kulcsár Attilát neveznék ki pénzügyminiszternek, hiszen ő jól ismeri a pénzügyi rendszer hibáit...

2015. május 04. 15:10
Fricz Tamás
Fricz Tamás

„Nagyfokú cinizmusra vall egy olyan ember cégére bízni a vizsgálatokat, aki miniszterelnökként maga felelt az EU-s pénzek felhasználását végző intézményrendszer kialakításáért és működéséért – mely intézményrendszert az EB maga is bírálta. Ez valóban olyan döntés, mintha Kulcsár Attilát neveznék ki pénzügyminiszternek, hiszen ő jól ismeri a pénzügyi rendszer hibáit...

Harmadrészt az EB e döntése még szép emlékű André Goodfriend volt amerikai nagykövetségi ügyvivő belügyeinkbe való beavatkozási kísérletein is túltesz. Hiszen vajon mi várható Orbán Viktor korábbi legnagyobb politikai ellenfelétől, sőt ellenségétől? Vajon abban érdekelt-e, hogy a regnáló kormány számára kedvező, de legalábbis objektív véleményt alkosson a hazai pénzfelhasználás folyamatáról? S ha nyilvánvaló, hogy nem, akkor vajon kinek jó az, ha negatív ítéletek születnek Magyarország kormányáról akár ok nélkül is?

Nem, nem: az EB ezúttal nagyon átlátszó Orbán-kormány-ellenes döntést hozott, és ez sehogyan sem magyarázható. Ezt a döntést csak visszavonni lehetne – normális esetben legalábbis.

Ugyanakkor máris itt van az érem másik oldala: vajon az hogyan lehetséges, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben semmilyen gyanús ügyben nem indult eljárás mind a mai napig? Mely eljárások, ha elindulnak és eredménnyel járnak, már jogilag is kizárták volna az Altus Zrt. megbízatásának lehetőségét is?”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cezar
2015. május 05. 07:39
Mit ajvékol itt most a sok fidesz felszopó? Aggódtok a munkátokért vagy mi a baj? Megkapta és pont. Ennyi! Amikor csalással nyernek itthon tendereket azon nem pattogtok, fetrengtek a földön sikítozva!? Foszlik a fidesz... inkább azon aggódjatok! Több a szar mint a rendszerváltás óta összesen!
Gépész53
2015. május 04. 23:07
Hülye vagy, Tamás! Ráadásul hazudsz és félretájékoztatsz. (Vagy szövegértési problémáid vannak.)
vakhangya5
2015. május 04. 21:48
Fidesz közeli cégek vajon miért nem pályáztak?
Tintamin
2015. május 04. 21:34
Hogyan lehetséges, hogy Orbán Viktor-Lázár János-Rogán Antal-Szíjjártó Péter-stb-stb-stb. ellen Polt Péter alatt semmilyen eljárás nem indult...... Úgy, kedves seggnyalonc Tompika, hogy azok, akiknek az ánuszában vagy egész nap, kajakra megvalósították a maffiaállamot. Amiről Feri csak álmodni tudott, az a fijúk megcsinálták. Egy despota pöcs, meg az ostoba csürhéje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!