A New York Times rég nem látott jelzővel illeti Orbán Viktort

2023. november 21. 09:43

Erdogan török elnökhöz hasonlóan Orbán Viktort is erős embernek tartja a The New York Times, amely elemzésében azt állítja, Donald Trump felszólalásai aggodalmat váltanak ki az autokrácia szakértőinek körében.

2023. november 21. 09:43
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald

Donald Trump volt amerikai elnök legkeményebb támadásait belpolitikai riválisaival szemben intézi, ami újabb aggodalmakat vált ki az autokrácia szakértői körében – írja a The New York Times, amely elemzőkre hivatkozva Hitler és Mussolini nyelvezetéhez hasonlítja Trump beszédeit.

A lap szerint Trump szavai olyan vonásokat is mutatnak, amelyek a jelenlegi erős emberek, például Orbán Viktor magyar miniszterelnök vagy Erdogan török elnök felszólalásaira emlékeztetnek.

Az erős jelző már rég kikopott az amerikai portál cikkeiből, ha Orbán Viktorról van szó, többnyire azt próbálják meg sugallni, hogy a magyar miniszterelnök elszigetelődött és nincsenek szövetségesei. Aztán újra és újra kiderül, hogy mégis vannak: a cikk hozzáteszi, hogy

Trump kampányrendezvényein a hallgatóság mindig nagy örömét fejezi ki, ha a korábbi elnök Orbán Viktort méltatja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 21. 15:41
A pojáca,meg a csüngőhasú…no,meg Szardogán… A nagy csapat…😂😂😂😂😂😂😂😂😂
figyelő4322
2023. november 21. 14:24
Mi történik itt? Ma kedd van, de Orbán nem hogy , hanem még a New York Slimes, a mélyállam mélyének orgánuma... Erős embernek nevezi őt? Most már kedden se lesz szokásos megbuktatni vagy elszigetelni a miniszterelnököt? Nem értem... Most már felborul a világ rendje? Legalábbis annak libernyák formája? Hú...! Mi lesz itt még... 😊
makapaka2
2023. november 21. 12:36
Hajrá Orbán Viktor, hajrá Trump!
llnnhegyi
2023. november 21. 11:46
Istvanpeter! I István királyunk óta az első kompetens vezetője Magyarországnak dr miniszterelnök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!