Gyurcsány és Soros kedvenc cége a New York Timesban sértegeti Orbán Viktort

2023. november 08. 09:38

A Political Capital igazgatója szerint Orbán Viktor legtöbb várakozása tévesnek bizonyult, a svéd NATO-csatlakozás pedig az utolsó esélye arra, hogy némi befolyása legyen Európában.

2023. november 08. 09:38

„Orbán Viktor azt hiszi magáról, hogy látnok, aki jól ismeri az európai politikát, míg mindenki más téved. Megpróbálja magát Európa jövőbeli vezetőjének beállítani, de a legtöbb várakozása tévesnek bizonyult" – állítja a The New York Timesban megjelent cikkben Krekó Péter, a Political Capital igazgatója. Szerinte Magyarország Svédország NATO-csatlakozásával is csak zsarolni akarja az Európai Uniót, mert

a magyar miniszterelnöknek ez az utolsó esélye arra, hogy némi befolyása legyen.

A cikk szerint Orbán Viktor reményei, hogy az illiberális és nacionalizmussal átszőtt páneurópai mozgalom élére állhat, elhalványulnak, mert „európai csodálói" gyenge eredményeket érnek el a választásokon, míg Giorgia Meloni „elfordult a magyar kormánytól". Ehhez képest az olasz kormányfő nem is olyan rég azt nyilatkozta Budapesten, hogy Európának Magyarország példáját kell követnie.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár Krekó Péter tehát azt állítja, Orbán Viktor legtöbb várakozása tévesnek bizonyult, erről egyre többen másképp vélekednek Európában és a tengerentúlon is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Igaz, a Political Capital az a cég, amely az egyik vezető tanácsadó volt a baloldal mögött Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányainak idején,

2006 és 2010 között 432,2 millió forintnyi kormányzati megbízást kapott.

Az ügyfelei között szerepelt ekkoriban a Soros-hálózathoz tartozó Ökotárs Alapítvány, 2016 és 2021 között pedig az Open Society Foundation (OSF) támogatási listáján is ott volt, nagyjából 100 millió forintot kapott az OSF-től.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 09. 17:55
A csüngőhasú egy hitvány hazaáruló,egy ócska tolvaj.🤮
KBA98
2023. november 08. 17:20
Ennek a házaspárnak a román vezér sorsa jut remélhetőleg!
pipa89
2023. november 08. 14:41
Soros? NGO-hadsereg? Ja, kapcs.ford. MAMMON. Köszi a lehetőséget, nem élek welük, nincs szükségem sem TechCamp-os kormánybuktatásra, sem Majdan téri anarchiára, sem háborúra senkiwel! Szabaduljunk már meg ettől a mocskos bandától!
makapaka2
2023. november 08. 13:57
Bocsánatot kértek már a svédek a magyarokkal kapcsolatos lejárató hazudozásaikról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!