Mandiner-ellenes hangulatkeltésbe kezdett Gyurcsány

2015. október 16. 15:51

Amikor Gréczy Zsolt a Mandinert „pártsajtózza”, az vajon tőle, a hivatásos pártszolgálatostól bóknak számít?

2015. október 16. 15:51
Stumpf András
Mandiner

Drága exkolléga, kedves Gréczy Zsolt!

Nézem itt, amit tegnapi cikkem kapcsán DK-szóvivői minőségedben összeirkáltál ma reggel. Nyilvánosságra hoztunk egy eddig ismeretlen amerikai non-papert, amiből te levonod a villámgyors következtetést: „Amerikaellenes (sic!) hangulatkeltésbe kezdett a Fidesz a 27 ponttal”. Meg azt, hogy a Mandiner „pártsajtó”.

Itt kicsit vakargatom a fejem, hogy ez most tőled, a hivatásos pártszolgálatostól vajon bók-e. Amikor „kormányzati szócső”-nek minősíted a Mandinert, hasonló gondban vagyok. Te, a fizetett pártszócső bizonyára hízelegni akarsz ezzel. Ha ez sértés akar lenni, azt kell hinnem, hogy rühelled magadat. Őszintén remélem, hogy nem ez a helyzet, Zsolt.

Arról viszont, amit állítasz, nem csak remélem, de tudom is, hogy hazugság. Hogy ugyanis a kormánynak vagy a Fidesznek bármi köze lenne az amerikai non-paper nyilvánosságra hozatalához. Nincs. Ahhoz nekem, nekünk van közünk. Ha számodra elképzelhetetlen az ilyesmi, azon – munkásságod ismeretében – nem csodálkozom, de ezennel elárulom a titkot.

Zsolt, most figyelj!

Van olyan, hogy: hír. Létezik. Nem odaadott doksi, nem politikusok, kormányok, pártok érdekében való eljárás és kijárás, hanem információ, utánajárás, megszerzés, ellenőrzés. 

Egyszer próbáld majd ki.

Szerintem van olyan jó érzés, mint politikusok hátsójából lógni kifele - igaz, utóbbit sosem próbáltam, de csak rád kell nézni, hogy világos legyen: lehet élvezet abban. 

Hidd el azért, Zsolt: az sem rossz érzés, amikor aktuális témában exkluzív infóval tudunk hozzájárulni a közvélemény infóbázisához. Nekünk ez ad örömet. 

Ja, hogy a te fejedben, Zsolt, olyan logikusnak tűnt az összeesküvés-elmélet, amelyet megszültél? Lehet. Az összeesküvés-elméletek már csak ilyenek. Logikusak. Csak attól még nem igazak. Ilyenkor úgy érdemes eljárni, ahogy egykori munkáltatód, a Népszabadság munkatársa. Aki képes volt kérdezni. Ezért aztán nem is írt baromságokat

Te meg sajnos igen. 

Üdvözlettel:

András

PS: E kis írás címében direkt voltam gréczyzsoltos. Elég alpári, igen. De még így sem tudtam elkerülni, hogy jóval több valóságalapja legyen, mint a te állításaidnak velünk kapcsolatban.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. GGG77
2015. október 21. 14:49
"politikusok hátsójából lógni kifele - igaz, utóbbit sosem próbáltam, de csak rád kell nézni, hogy világos legyen: lehet élvezet abban" Ooo, dehogynem, egyikotok 19, a masik egy hijan 20. Csak te jobban irsz, mint Greczy, ennyi.
kuc-kuc
2015. október 17. 18:17
ha Orbán csak annyit lopott volna mint Fleto akkor ma itt tejjel mézzel folyó Kánaán lenne. Ennyit nem lopott még senkisem a magyar történelemben mint Orbán és bandája. ...ezek csak lopnak ...és lopnak ...és még mindig lopnak.
kitiltott
2015. október 17. 16:55
A Magyar Idők brüsszeli forrására hivatkozva azt írja, a magyar kormány olyan ultimátumot kapott, hogy amennyiben nem bolygatja tovább Gyurcsány Ferenc cégének uniós szerződését, akkor az Altus a keretszerződés további részeiben egy forintot sem kap majd. Ez egyértelmű szabálytalanságokra utal a cégválasztás esetében, írja a Magyar Idők. Gyurcsány cége, az Altus Zrt. egy konzorciumban 1,5 milliárd forint értékű megbízást nyert arra, hogy az Európai Unióban a fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja. A cég vezérigazgatója Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. A Magyar Idők megkereste Csepreghy Nándor államtitkárt, aki elmondta, Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatából egyértelműen látszik, hogy az a jövedelem, amivel ő adott esetben épp a DK-t finanszírozta tavaly, nem származhat máshonnan, mint az Altus bevételeiből. Közvetve tehát az Európai Bizottság Gyurcsány cégét finanszírozza. A magyar kormány azt is nehezményezi, hogy zárt ülésen tárgyalták az Altus-megbízást.
2015. október 17. 12:47
OK! De ki az a Gyurcsány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!