Meghosszabbíthatják a Malév felszámolásának határidejét

2014. december 04. 18:10

Újra meghosszabbíthatják a Malév felszámolásának határidejét, miután ezt kérte a felszámoló. A 2012 februárjában tönkrement nemzeti légivállalat felszámolója eddig a Malév irányába fennálló követelések 50 százalékát fizette ki. A felszámolás eredeti időpontja december 31. lett volna, ezt hosszabbíthatja meg a bíróság.

2014. december 04. 18:10

Újra meghosszabbíthatják a Malév felszámolásának határidejét, miután ezt a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. kérvényezte a bíróságon.

 
Az NRN pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a felszámolás jelenlegi határideje december 31., de az illetékes bírósághoz már benyújtották a meghosszabbításra vonatkozó kérelmet. Az egykori légitársaság vagyontárgyaiból a HA-LNA lajstromjelű Bombardier CRJ200ER repülőgép, illetve peresített követelések vannak.
 
A felszámoló november 13-án fizetett legutóbb a volt munkavállalóknak, akkor átlagosan 34 százalékot fizettek ki, ezzel a teljes kifizetett követelés aránya 50 százalékra emelkedett.
 
A Malév 2012 február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. december 04. 18:17
Ha a magyar kormány tényleg magyar lenne, nem hagyná fölszámolni, hanem újra indítaná. Nem hagyná hogy beérjen Oszkó vetése. Bár egy az alom... Ez hungarikum, éppen úgy, ahogy az Ikarus, Bábolna, és sorolhatnánk... Csodálkozom hogy miért hagyják ezeket a nagynevű cégeket veszni hagyni? Ezek a mi büszkeségeink, ezért kapart évtizedekig Európa. Ennyire összenőttek? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!