NAV: Átlagos az amerikai cégek adókapcsolata

2015. március 04. 17:40

Felülvizsgálta a NAV az amerikai érdekeltségű cégeknél lefolytatott eljárásokat. A vizsgálat szerint az érintett cégek adóteljesítményüknek, működési kockázatuknak stb. megfelelő – más adózókkal ekvivalens – adóhatósági bánásmódban részesülnek.

2015. március 04. 17:40

Az amerikai érdekeltséget mutató cégek adóhatósági kapcsolatai átlagosnak mondhatók a többi, nem amerikai érdekeltségű céghez képest a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglaló jelentése szerint. A jelentés az amerikai érdekeltségű cégeknél elévülési időn belül lefolytatott adó- és vámhatósági eljárások 2014. november 6-án elrendelt felülvizsgálatáról készült és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tette közzé a kormany.hu oldalon.

A dokumentum a vizsgálat elrendelésének előzményeiről közli: az adóhatóság külső megítélése – egyes sajtótermékekben különböző forrásokból származó információk együttes, sokszor az egyes források egymást hivatkozásul használó kumulálódó hatására - az utóbbi időben negatív jelleget öltött. A jelentés szerint a sajtóinformációk a közvélemény számára azt sugallták, hogy a NAV célirányosan, rendszerszerűen és rendszeres jelleggel jogszerűtlen eljárásokat folytat vagy bizonyos esetekben eljárásokat mulaszt el lefolytatni, amelynek ok-okozati eredménye éves szinten 1000 milliárd forintos nagyságrendű áfa-bevétel kiesés. 

A vizsgálat tapasztalatai szerint az amerikai érdekeltségű cégek adóteljesítményüknek, működési kockázatuknak stb. megfelelő – más adózókkal ekvivalens – adóhatósági bánásmódban részesülnek – írja jelentésében a NAV.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quet
2015. március 04. 19:22
Nagyon rosszízű tréfa. Hehe? :(
Mohn
2015. március 04. 17:50
A lovári férfihangú trampli kivizsgálta saját magát és kiválónak találta mint önmagát, mint a NAV-ot. Ezt várta tőle e Főtitkár elvtárs...:)))))
sine ira et studio
2015. március 04. 17:46
Röviden megvizsgálta a NAV, hogy a NAV jól dolgozott -e :) Legközelebb talán a zsebtolvajokat is meg kéne kérni, hogy az áruházból való távozás előtt motozzák meg magukat :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!