Orbán: Kilenc százalékra csökken a vállalati nyereségadó

2016. november 17. 12:29

A kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra is egyaránt kilenc százalékos nyereségadó vonatkozik majd jövőre – jelentette be Orbán Viktor a Regionális Digitális Konferencián. A kormányfő arról is beszélt: arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy minimálbér-emelés terén menjen el olyan messzire, amennyit csak elbírnak a vállalatok.

2016. november 17. 12:29

Jövőre egyszámjegyű, kilenc százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön.

Hozzátette, erről a szerdai kormányülésen a nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére és a munkaadókkal tartott korábbi egyeztetések alapján döntöttek. Elmondta, a minimálbér emeléssel kapcsolatban azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, hogy „menjen el a falig”, amit még a vállalkozók képesek elviselni, olyan magasra próbálja felvinni a magyar minimálbért.

(MTI)

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. november 17. 23:41
Bazmeg, Vitya, nagyon durva kadarizmust epitettetek!! Ezt nezd, mi megy videken, az ember sugarban okadik toletek, mintha a 80-as evek tertek volna vissza: http://index.hu/belfold/2016/11/17/foldes_zebra/
írmag
2016. november 17. 22:19
Kretének! Mit tudnátok mellébeszélés nélkül, hangtalanul elfogadni?
Ragály
2016. november 17. 21:48
Táskás Tóni Alig van már kisbolt Judapesten. A neoliberális, nemzetközi nagytőkepárti orbán kúrmány csak a teszkót, ósant, plazákat támogatja. A magyarokat írtja!
Ragály
2016. november 17. 21:46
cosmos Kihagytad hogy KG Béla! Mossál fogat orbán fa.a után, csicska!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!