A BBC újságírója szerint az terrorizál, aki gyorsan hajt az autópályán

2018. április 30. 20:37

Balesetben ugyanis többen halnak meg, mint iszlamista terrortámadásban – érvel.

2018. április 30. 20:37

Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója volt az ECHO Tv vendége a napokban megjelent migrációról szóló könyve apropóján. 

A brit újságíró a műsorban elmondta, hogy szerinte a magyar emberek a kormány kommunikációja és a nemzeti konzultációk miatt félnek a migrációtól. Ekkor Velkovics Vilmos műsorvezető visszakérdezett, hogy „azért ebben a terrortámadásoknak is szerepe lehet, legalább egy kicsi.”

Nick Thorpe azonban nem hagyta magát kizökkenteni, és levezette, hogy az ő biztonságát az autópályákon gyorsan hajtók veszélyeztetik. Még a statisztikát is segítségül hívta, amikor elmondta, hogy az elmúlt években több mint „300 ember halt meg szörnyű terrortámadásokban Angliában”, eközben viszont 74 ezer ember halt meg autóbalesetben Európában, de ettől még nem mondja, hogy be kellene tiltani a BMW-t vagy a Mercedest.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. május 02. 12:29
Sőt! Isten is egy terrorista! Hát hányan halnak meg természeti katasztrófákban! (földrengés, árvíz, földcsuszamlás, lavina, hurrikán, cunami, stb.)
luzitanxaver
2018. május 01. 22:46
A wiki szerint "Thorpe joined the BBC in 1986 as Budapest Correspondent, and was the first Western correspondent to be based there, and has continued to report on Eastern Europe ever since." 1. Nem beszél rosszul magyarul, de 32 év (nettó nyilván kevesebb) alatt ettől a teljesítménytől hasra nem tudok esni, Iain Lindsay nagyjából ugyanitt tart két év után. 2. Az látható, hogy az MI3/MI6 jó iskolát ad úgy higgadt kommunikációból, mint rinocérosz-bőrből. Akkor is, amikor a legarcpirítóbb propagandát kell névvel-arccal tolni ('56-os és autóbalesetes hasonlat, ismeretlentől vs ismerttől való félelem, stb.), majd még zárszóként az ellenkező véleményen lévő felet propagandistázni.
luzitanxaver
2018. május 01. 22:35
Ha az egyik kezét a kazánba teszi, a másikat meg folyékony nitrogénba, az átlaghőmérséklete pont jó, ugye? Ezt is szépen le lehet vezetni és ki is lehet számolni.
atila68
2018. május 01. 20:54
Hú baz'eg! De tényleg! Szerintem meg az űrutazás a legbiztonságosabb, mert abban halnak meg a legkevesebben. Ergo, aki terrorizál az a radikális iszlamista mert terrorakcióban többen halnak meg. Én miért nem beszélhetek hülyeséget élő adásban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!