Nehéz döntések

2024. február 20. 08:19

Novák Katalin és Varga Judit nem az elkötelezett saját tábor szimpátiáját tartották szem előtt, hanem beismerték a hibát, és lemondtak.

2024. február 20. 08:19
NOVÁK Katalin; ORBÁN Viktor; VARGA Judit
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Magáról a kegyelemről és a mögötte húzódó ügyről tehát már nemigen lehet újat, érdemlegeset mondani. Az viszont tény, ahogy szintén a miniszterelnök fogalmazott az évértékelő beszédében, hogy Novák Katalin (és Varga Judit) kisujjában is több méltóság van, mint az összes baloldali politikuséban. (Akikhez nyugodtan hozzátehetjük a baloldali aktivistákat, »influenszereket«, megmondóembereket is.) A baloldalon soha, semmiért nem vállalják a felelősséget, a cselédsajtójuk mindenből kimosdatja őket. Legyen az egy pedofil pedagógiai asszisztens, egy nyíltan kokainozó, korrupt önkormányzati képviselő, egy kurvázó polgármester, külföldi beleszólás a magyar választásokba, egy fővárosi nagyberuházás masszív túlárazásából származó pénzlenyúlás »mikroadományokkal« fedezve, vagy épp békés tüntetők kardlapozása némi szemkilövetéssel megspékelve. 

Novák Katalin és Varga Judit vállalták a felelősséget, és méltósággal lemondtak. Annak ellenére, hogy politikai közösségük, a jobboldali szavazók jelentős része nem csak szomorú emiatt, de helytelennek is tartja. Mert szerintük erőt kell mutatni, nem szabad lemondani, bele kell állni az ügybe, stb. A legtöbb esetben ez így is van, amikor az ellenfél politikai nyomást gyakorol, hogy lemondást kényszerítsen ki, ezzel is gyengítve, demoralizálva egy politikai tábort. Ilyenkor valóban nem szabad lemondani. Ha méltatlanul támadnak egy politikust, ki kell állni mellette, és még határozottabban, még hangosabban mondani azt, ami helyes és igaz. Ilyenkor kell »meghosszabbítani Bicskéig, sőt, Lovasberényig«.

Novák Katalin számára a »politika első törvénye« azt diktálta volna, hogy saját politikai közössége számára erőt mutasson, ne engedjen az ellenfél nyomásának. A legtöbb esetben, amikor valamiért támadták (pl. Budaházyék ügyében adott kegyelem), nagyon helyesen ezt az »első törvényt« tartotta szem előtt. Budaházyék bármilyen vélt vagy valós cselekményüket a Gyurcsány-féle állami és rendőrterror közegében követték el, és a nemzeti oldal igazságérzete (még mindig az »első törvény«) azt kívánta, hogy miután kegyelmet adott, álljon is a sarkára a baloldalról emiatt érkező támadásokkal szemben. 

Itt, most viszont bejött a »politika nulladik törvénye«: a közjó, az ország érdeke.

Novák Katalin és Varga Judit nem az elkötelezett saját tábor – jogos és megérdemelt – szimpátiáját tartották szem előtt. Hanem beismerték a hibát, és lemondtak. Nem csak felelős politikusnak bizonyultak, de megérdemlik az »Asimov-díjat« is!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: iniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. február 21. 15:16
Sajnos, Varga Judit járt nagyobb teherrel: az ő szakmai véleményével ellentétes volt az elnöki kegyelem. Nem jelezte a problémát. Ezért mennie kellett, nem védték meg. Balog úr meg a szakmai vélemény szubjektív, tekintélyelvű lenullázásával az egyházát és egyáltalán az egyházakat is veszélybe sodorta. A FIDESZ engedte a főszereplői közül kettőt döntő pillanatban csőbe húzni. Földi László titkosszolgálati szakértőnek a történtekre vonatkozóan igaza van. A szolgálat 2002-2008 között lett defektessé téve.
Claudius1
2024. február 21. 10:38
Hány pedofilt és pedosimogatót engedett ki a fidesz (átvitt értelemben buta pedofideszjobbágyok) kegyelemmel? Biztos sokat vagy csak egyet? Nincs válasz erre, tehát sokat, meg bűnözőket szabadított rá a társadalomra. A három mocsok meg azért mondott le mert kiderült. Nem kell isteníteni őket,
szegfusnarancs
2024. február 21. 07:44
Jeszenszkynél kevés butább embert tudnék felsorolni a sajtó berkein belül, pedig nagy a verseny..
2024. február 20. 16:59 Szerkesztve
Jeszy,amúgy meg a szar pólóid miatt mèg egy megruhàzàst is megèrdemelnèl ha meglàtlak legközelebb szombaton a Mom-parknàl a piacon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!