Roubini: Recesszió következhet

2011. szeptember 07. 15:46

A válságjóslatairól ismert közgazdász szerint 60 százalék esély van arra, hogy még 2013 előtt újabb világgazdasági recesszió következik be.

2011. szeptember 07. 15:46

Nouriel Roubini kedden Londonban azt állította, hogy akár 2013 előtt is elérkezhet a világgazdasági válság mélypontja. Roubini többször beszélt gazdasági krízis lehetőségéről az utóbbi években, és 2008-ra vonatkozó jóslata valóban beigazolódott.

A válságjóslásról elhíresült közgazdász kifejtette: „Az amerikai gyengélkedő gazdaság, az euróövezet és az Egyesült Királyság problémái előrébb hozhatják az újabb mélypontot, ennek csúcspontja 2013, vagy akár korábbi időpont is lehet, de ez csak attól függ, hogy milyen politikai eszközök állnak még a kormányok rendelkezésére”.

Az egyes lapok által Dr. Doom gúnynévvel illetett Roubini szerint a recesszió bekövetkezésére 60 százalékos esély van. A professzor egyébként a jelenlegi helyzetben legszívesebben dollárba fektetné pénzét.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2011. szeptember 07. 20:39
" 60 % esély " . Lehet hogy lesz eső , de nem biztos . Lehet hogy egyáltalán nem lesz .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!