„Körülbelül ugyanazt mondom, mint a pápa”

2014. december 02. 08:29

Hazaküldené Franciaországból a bevándorlókat Marine Le Pen, de nem rájuk haragszik, hanem azokra, akik miatt idejöttek. Ebben szerinte ugyanazt mondja, mint a pápa.

2014. december 02. 08:29

Marine Le Pen karrierje kezdetén rendezetlen státuszú külföldieket védett, most pedig bevándorlásellenes – vetette fel a beszélgetés elején a riporter. Le Pen erre azt mondta, hogy a vezetők által hozott rossz politikai döntések árát nem a bevándorlókkal akarják megfizettetni. „Nem a bevándorlókra haragszunk, hanem azokra, akik miatt idejönnek” – fogalmazott a Front National elnöke.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a már Franciaországban lévő illegális bevándorlókkal, azt mondta: „hát hazamennek. Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét mentsem.” 

A bevándorlók azért jönnek Európába, mert azt hiszik, hogy itt lesz munka, hogy ez itt Eldorádó. Ők ugyanannak a hazugságnak az áldozatai, mint a franciák – mondta Le Pen.

Az EU-val kapcsolatban úgy fogalmazott: ebben a kísérletben mi vagyunk a patkányok. Egy olyan politikai konstrukciót kényszerítenek ránk, ami egyáltalán nem hasonlít arra, amibe mi beszálltunk. Aztán azt mondják, hogy hoppá, arra nem gondoltunk, hogyan lehetne kilépni. Ebből is látszik, hogy az EU konstrukciójában leginkább egy börtönre hasonlít.

A riporter erre felvetette, hogy Le Pen most épp a munkahelyét kritizálja. Le Pen azt mondta, hogy ő nem az EU alkalmazottja, hanem a francia népet képviseli, azokat a franciákat, akik azt szeretnék, hogy a FN védje meg őket az EU-tól.

Putyinnal kapcsolatban azt mondta: a patrióta gazdaságpolitikáját helyesnek tartja és csodálja a hidegvérét. Az EU az USA nyomására ugyanis hidegháborút folytat Oroszország ellen, Putyin pedig visszaadta az oroszok életkedvét és önbecsülését – mondta Marine Le Pen. Szerinte a Krím nem csatlakozott volna Oroszországhoz, ha az EU nem követi el azt a hibát, hogy elismeri Ukrajna illegitim kormányát. Le Pen mindenben kételkedik, amit az amerikaiak mondanak, így abban is, hogy Putyin támogatja az ukrajnai szakadárokat.

Az interjú végén Jean-Claude Junckert képmutatónak, Barack Obamát csalódásnak nevezte.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 02. 19:33
Franciaország éppúgy, mint Nagybritannia ugyan annak köszönhette gazdagságát, mint most a bevándorlóikat - a gyarmatosításuknak! Vannak még néhányan ott a nyugati végeken (Hollandia, Belgium, stb.), akik szintén elszenvedői ennek az új népvándorlásnak. Ha valaki mondjuk 25-30 éve ismerkedett meg ezen nyugati országokkal, ma nemigen ismerne rájuk. Persze mindehhez még hozzájárul a fehér ember önfeladása.
incze
2014. december 02. 15:50
körülbelül mindenki ugyanazt mondja, mint a pápa, legfeljebb néha kinyírják egymást, de utána megint ugyanazt mondják. körülbelül.
balbako_
2014. december 02. 14:34
Putyinnal kapcsolatban azt mondta: a patrióta gazdaságpolitikáját helyesnek tartja és csodálja a hidegvérét. Az EU az USA nyomására ugyanis hidegháborút folytat Oroszország ellen, Putyin pedig visszaadta az oroszok életkedvét és önbecsülését – mondta Marine Le Pen. Szerinte a Krím nem csatlakozott volna Oroszországhoz, ha az EU nem követi el azt a hibát, hogy elismeri Ukrajna illegitim kormányát. Le Pen mindenben kételkedik, amit az amerikaiak mondanak, így abban is, hogy Putyin támogatja az ukrajnai szakadárokat. Az interjú végén Jean-Claude Junckert képmutatónak, Barack Obamát csalódásnak nevezte. Mi ebben a vitatható?
Rézvirág
2014. december 02. 14:33
Úgy látom, a mi Olgánknak is megvan a francia változata :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!