Eurózóna-csúcs: új javaslatokkal állhat elő Ciprasz

2015. július 07. 08:45

A görög adósság 30 százalékának elengedését kérheti az eurozóna országainak soron kívüli csúcsán Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök – írja a BBC. Kedd délután egykor az eurózóna pénzügyminiszterei találkoznak, este hatkor pedig az érintett országok vezetői.

2015. július 07. 08:45

A várakozások szerint Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök új javaslatokkal áll majd elő az eurózóna keddi soron kívüli csúcsán – írja a BBC. A brit lap szerint Ciprasz a görög adósság 30 százalékának elengedését is kérheti, miután vasárnap a görög választók elutasították a megszorításokat.

Az eurózóna pénzügyminiszterei kedden délután egykor, az eurózóna országainak vezetői kedden este hatkor ülnek össze. Előbbi tanácskozáson már az új görög pénzügyminiszter, az eddigi főtárgyaló Euklid Cakalotosz vesz részt.

Angela Merkel német kancellár és François Holland francia elnök tegnapi találkozójuk után elmondták: az ajtó nyitva áll a tárgyalások előtt, de Görögországnak komolyan vehető javaslatokat kell letennie az asztalra a keddi találkozón. A két vezető a hírek szerint nem ért egyet abban, hogy el kell-e engedni a görögök adósságának legalább egy részét: Hollande támogatná ezt, Merkel nem.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2015. július 07. 14:39
A cigánykodás minősített esete, amit Ciprasz művel, de most már Merkelen is nagyon nagy a nyomás, hogy ne engedje el a görögöket. Lehet, hogy végül rábólint egy kisebb arányú elengedésre. Egy újabb tanulság: az eurózóna a világ egyik legnagyobb fejőstehene. Ha belépünk, mi is felkészülhetünk a fejésre.
Mich
2015. július 07. 14:00
Folyik a KAVARÁS... a. tények: - a görög kormányok csaltak, loptak, hazudtak - a felhalmozott adósságot nem tudják és nem is akarják visszafizetni - tehát CSŐDBEN vannak. b. hogy ezt leírják, az egy logikus KÖVETKEZMÉNY (hogy részletekben, ez egy kis "játéktér" a Trojkának...) c. a LÉNYEG, és amit a média elmaszatol, pedig ERRŐL szól a tárgyalás illetve cigánykodás: MI jön ezután...?! - 1. kapnak-e ÚJABB pénzeket? - 2. vissza akarják-e ezeket fizetni? - 3. és ez esetben képessé teszik-e magukat a visszafizetésre ("költségvetési reformok"...)? (A népszavazáson az 1.-re mondtak igent, a 2.-re és 3.-ra mondtak NEM-et...)
Berecskereki
2015. július 07. 13:29
A görög kormány népszavazáson elutasított új javaslata a Süddeutsche Zeitung mai írása alapján http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/griechenland-das-sind-die-neuen-vorschlaege-aus-athen-1.2554715
Berecskereki
2015. július 07. 12:38
Hogyan áll e témában Görögország? "Közepesnek nevezhető kereslet mellett is új rekord született a mai háromhavi kincstárjegy-aukción. Az átlagos hozam immár egy százalék alá került, amire eddig még soha nem volt példa." http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/egy_szazalek_ala_sullyedtunk.3.216621.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!