Hiába ég a ház, Putyinnak még az erdőtüzek megfékezésére is van ideje

2022. május 15. 18:28

Nem szabad megengedni, hogy megismétlődhessen a tavalyi helyzet, amikor augusztus közepére több, mint 17 millió hektárnyi szibériai erdő égett le, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi, az oroszországi régiókban pusztító erdőtüzekkel foglalkozó online tanácskozáson.

2022. május 15. 18:28
null
Putyin rámutatott, hogy a tüzek veszélyeztetik az éghajlatváltozás enyhítésére irányuló erőfeszítéseket.

Emlékeztetett arra, hogy a tűzvédelem megszervezéséért a regionális vezetők felelősek, akiknek a lehető leghamarabb szövetségi szintű segítségnyújtást kell kérniük, ha nem tudnak kezelni egy adott problémát. Utasította az érintetteket, hogy rendeletben rögzítsék a tűz által fenyegetett területek csökkentésére vonatkozó célkitűzéseket.

Az erdőtüzek által sújtott régiók lakosainak támogatása érdekében az elnök azt is elrendelte, hogy vizsgálják meg a természeti tüzek károsultjai számára nyújtott fogyasztási hitelek átalakítását.

Alekszandr Csuprijan, a rendkívüli helyzetek minisztériumának megbízott vezetője a tanácskozáson elmondta, hogy az év eleje óta négyezer erdőtűz volt Oroszországban. Ezek Szibériában és az Ural térségében eddig 16 ember életét követelték, további 18-an pedig megsérültek, közülük 16-an kórházi ápolásra szorultak.

Csuprijan szerint a lángok az év eleje óta csaknem 1300 épületet semmisítettek meg, köztük 730 lakóházat. A tűzoltóknak viszont több, mint tízezer épületet sikerült megmenteniük.

(MTI, címlap: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2022. május 16. 13:31
Minden ember egy csoda. Te is. (Hogy létezel egy agysejttel) :))
fideszes2022
2022. május 16. 13:05
Miért ilyen putyinista a mandiner olvasótábora? Én szégyellem magam... 2 ekkora fasz közül mint zelenszkij és putyin nem kötelező választani...
Lombi
2022. május 16. 13:05
Putyin egy vezető. A költségvetés rendben. Tudja mi a dolga.
VakzKommondor
2022. május 16. 13:04
Ez az ember egy csoda Igaz hogy megöletett 1000 civilt és gyereket De egy csoda És a focihoz is ért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!