Berezelt a Bolgár Labdarúgó-szövetség

2023. november 07. 21:50

A bolgár szurkolók kicselezésére tett kísérlet nem fog sikerrel járni.

2023. november 07. 21:50
Több ezer CSKA Szófia szurkoló árasztotta el a bulgáriai Szófia utcáit a sportklub elleni "népirtásnak" nevezett tiltakozás során. "Az esemény célja egyértelmű - megmutatni, hogy a CSKA sportklub , nem csak a futball, olyan ügy, amely bolgárok ezreit izgatja, és ezek az emberek nem fogják hagyni, hogy a kormány kettős mércét alkalmazzon a csapattal szemben" - mondja a CSKA szurkolói klub.A 31 bajnoki címmel rendelkező CSKA Európa legnépszerűbb bolgár klubja, amelyet pénzügyi válsága miatt a harmadosztályba soroltak vissza.- A CSKA szurkolói klubja, amely 31 bajnoki címmel büszkélkedhet, a legnépszerűbb bolgár klub Európában.Szófia, Bulgária 2015. október 18.
(Fotó: Georgi Paleykov/NurPhoto)
Tütünkov Jordán
Magyar Nemzet

„Váratlanul érte a magyar és bolgár szurkolókat a Bolgár Labdarúgó-szövetség bejelentése, amely szerint a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjén a november 16-i bolgár–magyar válogatott mérkőzést zárt kapuk mögött Szófia helyett Plovdivban, 20.45 helyett 18 órakor rendezik meg. A döntés mintegy kétezer magyar szurkolót is érint, akik már megvették a belépőket, megszervezték utazásukat, lefoglalták a szállásukat.


A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) indoklása szerint készülődő tömeges rendbontásokról szóló jelzések és a közrend megsértésének súlyos veszélye miatt döntött úgy, hogy zárt kapuk mögött rendezik a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjét. Valójában a szövetség vezetése ellen tervezett tiltakozásra számítanak a Litvánia és Albánia elleni, októberi megalázó vereségek után. Ezen a találkozón debütál majd Ilian Iliev, az új válogatott szövetségi kapitánya.  

A Dnesz hírportál értesülése szerint a bolgár szurkolók kicselezésére tett kísérlet nem fog sikerrel járni, mert az élcsapatok, köztük a Levszki, a CSZKA, a Botev Plovdiv, a Lokomotiv Plovdiv, a Beroe és a Spartak Várna szurkolói kimennek a Botev-stadionba, és a stadion körül tartják meg tiltakozásukat, bár nyilvánvalóan nem tudnak jelen lenni a mérkőzésen. A megerősítést más csapatok szurkolóitól is várják. A legtöbb hazai csapat szurkolói már több forduló óta nyilvánosan tiltakoznak a stadionokban, és a BFSZ vezetőségének lemondását követelve.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. november 08. 18:46
Már, hogy a francba nem rólunk szól? KInek A SZURKOLÓIT TILTOTTÁK KI? Rohadt bagázs! Elszedik jogtalanul a pénzünket, nem engedi bejogtalanul a szurkolóinkat... te meg helyeselsz?
Káj-Ármin
2023. november 08. 11:28
Ezzel az akcióval valszeg az utolsó szöget is beverték saját koporsójukon a bolgár szövetség emberei... A stadionon belüli tiltakozást pedig utcai harcra váltották.
contractor-2
2023. november 08. 08:09
Csak nehogy beleszaladjunk egy vereségbe. Az "új söprő jól söpör" szólás nincs hiába.
pipa89
2023. november 08. 08:01
Bulgáriában sajnos szép nagy hálózatos fészket rakott Mammon. A bolgárok mindig testvérnépként tekintett a magyarra, kíváncsi vagyok, ha újjászületik a nemzetállam Bulgária, visszatér-e a jó viszony közöttünk. Ne keverjük ebbe bele a Dobrev famíliát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!